Vittsjö förlorade hemma mot Limhamn

VITTSJÖ. Vittsjö GIK förlorade Skånederbyt mot Limhamn Bunkeflo hemma på Idrottsparken med 3-2. Limhamn Bunkeflo tog därmed sin första vinst i damallsvenskan.

Limhamn Bunkeflo startade matchen starkt och hade flera bra chanser att göra mål. I den 29 minuten tilldömdes Vittsjö straff efter hands på Malin Winberg.

Denna förvaltade Linda Sällström säkert och Vittsjö tog därmed ledningen med 1-0. Gästerna fortsatte att skapa chanser och inte helt oväntat kvitterade Michaela Johnsson strax före paus.Den andra halvleken var bara fem minuter gammal då Limhamn genom Amma Björk Kristjánsdóttir gav gästerna ledningen. Denna glädje för gästerna varade bara i en minut för återigen stod Linda Sällström genom ett nickmål som målgörare. Vittsjö tryckte sedan på och skapade flera vassa chanser. Då 10 minuter av matchen återstod gjorde Mia Persson 2-3 för gästerna. Detta resultat kom även att bli slutresultat.

Vid presskonferensen berättade tvåmålsskytten Linda Sällström att hon lämnade planen i den 51 minuten av anledning – ”Jag har varit magsjuk sedan i torsdags kväll. Jag var helt enkelt för matt för att fortsätta spela.”

Limhamn Bunkeflos tränare Svens Sjunnesson var naturligtvis nöjd efter matchen.– Vi spelade bra i den första halvleken. Skönt att vi kunde hålla undan då vi var trötta i slutet.

Thomas Mårtensson var inte nöjd med resultatet. Vi var inte tillräckligt trygga i spelsystemet. Bunkeflo var hela tiden en man mer på mitten med sin anfallare som föll ned i planen. Vi vill ju spela med två forwards men det är något vi måste träna mer på.

Nästa match för Vittsjö genomförs nästa lördag och är en bortamatch mot Kvarnsvedens IK.