Vittsjös Michelle De Jongh tar plats i A-landslaget

VITTSJÖ. Michelle De Jongh från Vittsjö tar plats i A-landslaget i fotbollsmatchen mot USA den 7 november.

Damlandslaget avslutar landslagsåret 2019 med att spela bortalandskamp mot USA, natten till 8 november svensk tid. Peter Gerhardsson har under onsdagen presenterat truppen där bland annat Michelle De Jongh tar plats.

Efter tre raka segrar i EM-kvalet avslutar nu landslaget hösten och spelåret 2019 med att spela borta mot världsmästarna USA. En tuff uppgift väntar, såklart, men Gerhardsson har målbilden med besöket klar för sig.

USA är rankade etta i världen och har under 2019 enbart förlorat en match. Men samtidigt väntar förändringar inför Sverigemötet.

In i truppen kommer lite nya namn jämfört med de senaste samlingarna. Bland annat Michelle De Jongh tar plats i A-landslaget. Gerhardsson kommenterar kort:

– Michelle har under det här året tagit steg och gjort det bra i både U23-landslaget och klubblaget Vittsjö. Vi känner att vi vill titta på henne i vår A-landslagsmiljö nu.

Matchen mot USA spelas 19.30 den 7 november lokalt i Columbus, USA vilket betyder 01.30 natten mot 8 november i Sverige.

 

Top