FAMILJERALLY I RÖKE

RÖKE Sällan har det väl kommit så många bilar under ett par timmar som det kom på vissa byvägar då Röke Sockengille hade sitt tionde familjerally. Efter starten vid nerlagda affären var banan förlagd över byarna Eljalt- Hökatorpet- Slättsjö och till målet vid Sockenstugan. För en del av de 45 deltagarna var de perfekta vägarna till en del helt okända.

Ovissheten var stor om detta är en del till en bil eller torktumlare eller möjligen ingrediens till en dator?

De tio frågorna utmed banan visade upp antika föremål som vållade en del tankeverksamhet. Sädesskoffa och horn för korvstoppning var inga större problem medan besman med skålpund vållade en del funderingar liksom virkade dukar. Denna fråga riktade sig mest till kvinnliga deltagare medan en kristallmottagare vände sig till de mekaniskt intresserade. Jan Berlin efterlyste fler gamla saker att prova kunnandet på till nästa rally. Kanske är tiden mogen att övergå till uppgifter för hela familjen i stället för uppgifter enbart för vuxna. Inget pensionärsrally i fortsättningen!

Tre av deltagarna hade lyckats med alla tolv rätt nämligen Bengt Persson, Maj- Britt Olsson och Carina Persson. Priser delades också ut till några elvor, de som hade bäst rätt på skiljefrågan.

 

Top