Världstrombonist gästar BJÄRNUM på söndag

BJÄRNUM. Åter tar glädjande Snapphanebygdens Sparbank initiativ för att skapa bankkonserter i våra kyrkor. Nu på söndag, klockan 18, är det dags för en av bygdens musikaliska storheter att gästa Norra Åkarps kyrka.

Det är Vincent Nilsson som kommer till Bjärnum med sin kända sextett. (klicka för mer info)

Vincent är uppväxt i Bjärnum och började sin musikaliska bana under tidigt 60-tal. Han studerade bland annat vid Royal Danish Conservatory of Music med start 1970. Redan 1973 blev han ansluten till Tivoli Big Band och året efter även till Danska Radions Big band. Vincent är idag en av Danmarks Radios stora profiler. Han ingår nu även i Tyskland Big Bands både i Köln och Hamburg. Vincent har genom åren bland annat inom jazz-kretsar blivit mycket stor. Han har spelat med andra storheter som Dizzy Gillespie, Thad Jones, Miles Davis, Stan Getz, Dexter Gordon och Bob Brookmeyer, David Sanborn och Van Morrison för att nämna några av dessa legender.

Under många år har Vincent Nilsson spelat ”negro spirituals” i moderna jazzarrangemang. Går man in på DR hemsida eller ”Trombone Page of the World” finner man en mängd CD skivor som Vincent spelat in i denna musikstil.

Rubriken för konserten i N.Åkarps kyrka i Bjärnum är ”Psalmer och Spirituals”. Det är med andra ord som upplagt för en riktigt stor musikalisk fest i Norra Åkarps kyrka på söndag.

I Vincent Nilssons sextett ingår dottern Olga på sång och sonen Viktor på bas. Dessutom de danska musikerna John Sund på gitarr, Eliel Lazo på congas och Ayi Solomon på slagverk.

Biljettpriset är 75:- och hela biljettintäkterna kommer genom Snapphanebygdes sponsring att tillfalla Barncancerfonden.

Biljetter kan köpas på Snapphanebygden Sparbanks kontor i antingen Bjärnum eller Vittsjö.
Om det finns biljetter kvar går det även att köpa vid ingången till kyrkan från kl.17,30

Top