Therése och Sara är klassiker

VITTSJÖ. Sportgruppen Tjejklassiker har fått två nya medlemmar i Vittsjö. Det är Therése Rud Svensson och Sara Jönsson som klarade av den sista av fyra grenar i samband med Vasaloppet och Kristinaloppet. Medalj och diplom är bekräftelse på deras prestation på land och i vatten.

 

 

 

 

Bild: Therése Svensson och Sara Jönsson är nu tjejklassiker med diplom och medaljer

 

Tjejklassikern är en tredjedel av den stora klassikerprestationen. För att bli Tjejklassiker fordras skidlopp på tre mil, tio mil på cykel utmed Vätterns strand, simning en kilometer i motström i Vansbro samt deltagande i Lidingöloppet på 10 kilometer. Dessa uppgifter har tjejerna klarat av under året men det har offrats tämligen många träningspass för att nå resultat till målgången. Båda tjejerna var helt överens att det bästa inom varje gren är just målgången.


Therése har åkt Tjejvasan två gånger och Sara har deltagit en gång med det blir nya tävlingar nästa år! Träningen sker ofta var för sig men någon gång gemensamt och kravet är deras eget: Halvklassiker detta år! Men redan har en högtidsdag bromsat upp förutsättningarna. Men det kommer ytterligare chanser.

Naturligtvis är båda tjejerna medlemmar i Hästhult AIK och tävlar för denna landsortsklubb.

Top