Artiklar

VITTSJÖ, BJÄRNUM. I veckan lurades en 90-årig kvinna i Kristianstad att lämna ut 35 000 kronor efter att bedragare påstått sig vara ett barnbarn med covid-19 sjuka föräldrar.

Enligt polisanmälan så ringde det i telefonen hemma hos en 90-årig kvinna i Kristianstad. Uppringaren utgav sig för att vara kvinnans barnbarn och påstod att föräldrarna, kvinnans dotter och svärson, låg på sjukhus för covid-19. Det behövdes pengar till vaccin och en kompis till uppringaren kunde komma och hämta pengarna hemma hos kvinnan.

TYRINGE. Idag var vi och besökte Tyringe Auktionkammare i Tyringe. Ingvar Nilsson, nu 82, har innehaft aukktionkammaren under 20 år men idag var det den absolut sista auktionen, i alla fall i denna lokal. Under ett flertal år har det varit Ingvars dotterson som skött klubban och utropen.

Mycket folk var det på plats och auktionen började på sedvanligt sätt med att det ropades ut mängder med 'fyndlådor'.

VITTSJÖ. Mångsysslaren Ebbe Persson fyller idag 85 år. ”Portalen” ber att få framföra sina hjärtliga gratulationer.

Ebbe var en av de första som anslöt sig till webbtidningen. En tidning där redaktionen nu efter drygt 12 år konstaterar 40 000 besök varje månad. Ebbe har stor del i denna enorma framgång. Ebbe har genom åren varit den flitigaste skribenten och frikostigt delat med sig av sina erfarenheter som tidigare journalist. Vi andra, cirka 15 skribenter har tacksamt tagit emot dessa kunskaper.

Vi hoppas på flera års fortsatt samarbete och önskar Dig en fantastisk födelsedag idag!

 

Dikt skriven av Johnny Karlsson

Förr var “hällörad” en som la huvudet på sné

för att bättre lyssna till en som stod brevé.

Eller var det nån som tacksamt tycktes tro

att med lutat huvud kunde en kärlek gro.

*Men nu har den “hällörade” bytt stil

detta till följd av sin mobil.

Nu kan till och med två med samma lyte

se i mobilen varandras lutande plyte.

 

Verum. Ingen som passerade Verum under söndags eftermiddag kunde undgå att upptäcka de flammande små bålen. Marschallerna visade vägen upp till kyrkan. Där var det luciahögtid. Sen flera år tillbaka är det bygdelaget i Verum som ansvarar för denna högtid. Lika många år är det som kantor emeritus Curt Nilsson har organiserat firandet.


Det storartade luciaföljet i Verum kyrka.

Luciaföljet började sitt framträdande på orgelläktare där de sjöng om ljusets högtid. Snart hade de kommit ner i vapenhuset där de levande ljusen tändes. Strax började den kända Luciasången göra sig allt starkare påmind då följet tågade fram till koret. Luciakronan bars av Agnes Eddisson medan lill Lucia var Hanna Persson, sittande på upphöjd plats framför Lucia.

UnderkategorierHistoria Emmaljunga

Gert