Vad är detta - Kluriga prylar

Vad är detta fortsättning.

Rätt svar på förra veckans "kluriga ting" från förr till nutid presenteras samtidigt visar vi en ny bild på veckans klurighet.

Förra veckans klurighet är SLYNGGAFFEL.
Slynggaffel är ett gammalt textilt verktyg för tillverkning av skosnören, band av olika slag, hopprep mm. Det används genom att man rundstickar med två maskor runt - runt.

Vad är detta, fortsättning.

Förra veckans klurighet var ett verktyg till att krusa örngottsbanden med. Kom det främmande skulle linneskåpet öppnas för att visa nymanglade lakan, krusade örngottsband och stärkta dukar!

Här följer nästa "klurighet".

Rätt svar på förra veckans ”kluriga ting” från förr till nutid presenteras här. Samtidigt visar vi en ny bild på veckans klurighet. Vad har de använts till och vilken funktion har de?

Förra veckans klurighet var bild på ett handtag för att ta ut varma plåtar med.

 

Här följer nästa ”klurighet”. Vad har de använts till och vilken funktion har de?

Vad är detta fortsättning.

Rätt svar på förra veckans kluriga ting är handsk- utvidgare. När handsken är nytvättad vill skinnet gärna "krypa ihop". Då sätter man handsk-utvidgaren i handskens fingrar och vidgar ut skinnet.

Handskutvidgare

För att ta del av veckans nya klurighet, Tryck då på ”Läs mer”. 

På onsdagar framöver kommer vi att lägga ut bilder på ”kluriga ting” från förr till nutid.
Men, vad har de använts till och vilken funktion har de?

Rätt svar kommer nästkommande onsdag, då bild på ett nytt ”klurigt” föremål också läggs ut. Vill du gissa får du gärna skicka in förslag på svar till vår redaktion Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi inleder med tio veckor av ”klurigheter”, -där den med totalt flest inskickade rätt svar kommer att belönas med ett presentkort.

Här är veckans ”klurighet”.
VAD ÄR DETTA?

För större bild klicka här