Reportage

EMMALJUNGA. Soluppgång över Bokebacken, en plats för gökottor under tider som flytt.

Bokträd i morgonljus.

Vi har faktiskt varit med en gång, en gång som vi kanske vill glömma men som samtidigt var lite kul. Vi laddade med grillad kyckling och champagne det skulle tillhöra gökottan, det var bara det att vår “champagneflaska” innehöll badskum. 

VITTSJÖ. Dessa ungdomliga grabbar fanns i fotbollens glansdagar för 60 år sen, 1959- 1960. Långt före dagens (2019) Allsvenska damer men kanske en liten förtrupp? Segertrofén visas stolt men några av denna förtrupp är borta.

Stående f v: Sven Lindström, Leif Persson, Mårten Andersson, Göran Andersson, Tore Jacobson samt Esko H......
Främre raden f v: Nils-Olof Olsson, Karl Åke Olsson, Jan Andersson, Karl Erik Ernstson samt Gunnar ”Jack” Eklöv.

 

VITTSJÖ. Vårens dagsutflykt med PRO pensionärerna från Vittsjö genomfördes med Röke buss, chaufför var Villy Welin, reseledare och arrangör tillsammans med frun (Ros-Marie). De 30 pensionärerna var alla intresserade av att följa med på färden neråt Skåne för en dag. Första anhalten blev Eslövs leksaksmuseum där vi blev väl mottagna av Håkan o Stig Sundberg ägare till utflyktsmål 1.

Ett paradis för barn, leksaksälskare, hobbysentusiasten eller bara som samlare av diverse leksaker. Hela denhära samlingen är inhyst i en gammal industrifastighet på två plan. Varje cm är väl inplanerad för alla dessa olika leksaker. Allt från tågbanor, uppbyggda i fina montrar med el. Flygplan som hänger i taket men som också finns på marken, Barbiedockor från startutgåvan, bilar, smurffigurer, lego, stora som små bitar, uppbyggt i olika modeller, tennsoldater, fingerborgar och mycket, mycket mera, allt är en helt fantastisk värld som vi besökare går o tittar på o kanske minns tillbaka. Sist men inte minst en 450 kvadratmeter modelljärnväg att beskåda.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Branden är troligen inringad uppger Magnus Carlsson. Just nu ser vi ingen risk för ytterligare spridning menar Magnus. Just nu deltar förutom 80 brandmän dessutom ett antal frivilliga med att ”blöta” vägar för att hindra spridning, nu pågår begränsning men vi har inte total kontroll över branden.

Risken för brandhot mot Bjärnum nedgår därmed.

Magnus fortsätter med -just nu är det lugnt, men vi får avvakta morgondagens vindriktning och väder. Tyvärr har vi inte regn i sikte de närmaste dagarna, avslutar Magnus Carlsson.

VITTSJÖ. BJÄRNUM. Vittsjobjarnum.nu varnade för några dagar sedan för risken för brand. Nu är detta ett faktum. I skrivande stund pågår 14 bränder i Skåne.

70-80 brandmän bekämpar just nu branden i Hästveda. Vattnet i Hästveda är just nu slut!

Flera av dessa bränder är troligen tyvärr orsakade genom slarv. Den största faran i nuläget är branden mellan Osby och Hästveda, denna är just helt nu utom kontroll. Denna sprider sig med vinden i västlig riktning. Fyra gårdar är enligt polisen just nu evakuerade. Fler kan komma på tal.

Helikoptrar från Försvarsmakten och Malmen i Linköping finns på plats för att bekämpa genom vattenbombning. Hässleholms kommun har gått ut med meddelade att alla i området Hästveda skall med tanke på branden spara på vatten.

BJÄRNUM. Med en strålande vårsol och vitsippor som nyfiket tittade fram genom jorden välkomnade OK Torfinn nyfikna Bjärnums- och Vittsjöbor till introduktionskursen i orientering förra lördagen. Detta var andra tillfället i vår av totalt tre träningar nere i klubbstugan vid Möllerödssjön som sedan avslutas med en liten tävling i centrala Älmhult.

Första träningen bestod av genomgång av karttecken medan andra träningen hade ledstänger som fokus. Syftet med introduktionskursen är att erbjuda intresserade Bjärnums- och Vittsjöbor att prova på vår fantastiska sport.

En orienteringsbana på ca 1,5 km genomfördes av deltagarna på träningsdagen, med start och mål framför klubbstugan.

HÄSSLEHOLM. Nu är det äntligen dags att återuppta en av årets höjdpunkter, nämligen att bli underhållen under några timmar. Av vem då? undras det kanske av nån som inte har haft möjlighet att tillåta sig bli road förr av dehära magiska gänget. Revyn har ju sen ett antal år tillbaka spelats upp i kulturhuset i Hässleholm, eftersom lokalen i Bjärnum bidde för liten. Bjärnums stolthet ”Casinogänget” som först startade upp 1987 himma i byn. Ett sammansvetsat gäng som verkar ha fantastiskt roligt tillsammans och som de säkert sen sprider ut till oss i publiken. Nån ny i ensemblen i år men de flesta är gamla i ”spelet”. Nu börjar de.

VITTSJÖ. Ungdomliga inslaget var markant vid Påskdagens gudstjänst i helgedomen. Ungdoms- och barnkörer medverkade. Mycket gick i påskens gula färg men olika kulörer av vimplar och ballonger samsades med de gula påskliljorna vid varje bänkrad.


De sammanslagna körerna som framträdde under Påskdagen.

VITTSJÖ.Bråda timmar för att allt ska fungera så bra som möjligt när det är dags för påskfest, för alla dom som brukar träffas på träffpunkt Linden. Kökstjejerna har gjort ett fantastiskt arbete även denna gång, med allt bestyr som skall till för att den hära festen ska bli så bra som möjligt, bra jobbat tjejer.

VITTSJÖ/BJÄRNUM. Medan vi njuter av det fantastiska vår- och försommarvädret så finns det vissa som inte bara ser positivt på värmen och solen. Just nu är det mycket stor risk för gräs- och skogsbränder i hela vårt område. Räddningstjänster och länsstyrelser varnar för den ökade brandrisken och ber oss alla att respektera eldningsförbud och att följa de regler som gäller vid grillning med mera.

I takt med att det nya årsgräset växer fram så minsker per automatik risken för just gräsbränder. Får vi lite regn och om värmen fortsätter ett tag till så kommer snart risken för gräsbränder att snart återgå till normal nivå.

VITTSJÖ. Idag, på påskaftonen, var jag och besökte Wittsjö Golfklubb. Under de senaste 30 åren har jag varit en ytterst periodisk golfare, 1-3 års spelande följt av 2-5 års uppehåll. Nu börjar det kännas som om det är dags att åter ta upp denna form av primitivt jordbruk (som belackarna säger) igen.

Övningsranchen, där kan du slå iväg hur många övningsbollar du vill utan att behöva plocka upp dem efter dig. Det är bara att 'köpa' nya i automaten, slå iväg dem, så samlar klubben ihop dem igen, prata om återvinning!

Banans första hål, från utslaget till hålet är det strax under 300 meter. Flaggan/hålet syns som en liten vit fläck strax före stenmuren längst bort. Det är en skönhetsupplevelse att spela en golfrunda!

Först vill jag nämna att detta är mina helt egna tankar och söker ni vetenskapligt underlag med mera så har ni hamnat fel. Jag är född 1952 och under min uppväxttid var långfredagen verkligen en lååång dag! Helt plötsligt skulle alla vara uppklädda och stillsamma, att leka med någon kompis var inte att tänka på, att leka överhuvudtaget var inte heller någon realitet! Utbudet på radion, och senare på tv'n, hörde till det mörka och mollstämda. Inget 'Kapten Bäckdahls skafferi med de lite läskiga Humle och Dumle fick sändas under en långfredag...

VITTSJÖ. På torsdagskvällen fanns Vittsjös damlag på Idrottsparkens A-plan för träning. Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand hade ett digert träningsprogram för laget.

Nästan hela laget fanns med i träningen. Roligt att bland annat se Clara Markstedt åter i full aktion. Lite tveksamt inför måndagens match är det för Sandra Adolfsson som dras med en förkylning. Tveksamt är det även för Lisa Klinga som just nu är tejpad på baksidan av ena låret. Ännu återstå tack o lov några dagar tills Kungsbacka kommer på besök.

Helt klart är att laget inte får missa poäng i matchen på annandagen. Självklart behövs en stor och påhejande publik på plats klockan 14 då matchen drar igång.

BJÄRNUM. SPF Trivsam i Bjärnum har haft månadsmöte onsdagen den 10 April i Bygdegården. Ordförande Kerstin Göransson hälsade välkomna.

Eftermiddagen inleddes med att VD Jörgen Borgström från Snapphanebygdens Sparbank informerade om tjänster som banken kan hjälpa till med. Framtidsfullmakt, testament och utbildning i IT- frågor (betala räkningar på internet).

Familjejurist Martina Johansson presenterade sig. Hon är på banken en gång i veckan, på måndagar.

Därefter tog Jörgen Magnusson med ord och bild med oss till Kuba.

Ordförande påminde om Temadagen den 25 April på Senioren i Hässleholm. Tema; vård och omsorg samt boende.

* Vårmiddag, onsdagen den 8 Maj.

* Utfärden till Sofiero den 23 Maj är fullbokad.

* Temadagen den 25 April

Kaffet och kaka. Dragning på lotteriet.

VITTSJÖ. Tanken full. Det var motto då kulturortens bensinmack reade bränsle. Där samlades kövis alla de sorters fordon från vanliga bilar till traktorer, husbil och husvagn.

Stundtals var det köbildning nästan ut på väg 117.

Bilister kom med allehanda tomma dunkar för att fylla på lagret av eldfängd vara.

Stundtals var det upp emot tio fordon som tålmodigt väntade på en ledig tapp. Föreståndare för macken, Andreas Fernebrand kryssade från fordon till fordon och delade ut kepsar och mindre behållare med ”lukta gott”.

Vittsjö. I Vittsjö församling tog den sugande fastetiden slut efter söndagens gudstjänst. Stefan Dahlström var officiant vid gudstjänsten där också Lunnergårds Ungdomskör medverkade med flera sånger, delvis med egna ackompanjerade instrument.


Ungdomskören som sjöng vid gudstjänsten.

Kyrkliga fasteinsamlingen sker på skilda sätt. Meddelande lämnades att totala insamlingen var dittills uppe i 17 000 kronor. Därtill kom 3 000 kronor i gamla, ej gångbara sedlar samt lika stor summa från försäljning av Prästost. Utöver detta tillkommer även intäkterna från korvgumma/gubbes försäljning utanför kyrkan.

VERUM. När Fritidsgruppen har paketerat och gjort färdigt årets trimpaket till cykeltrimmet ”Känn din Bygd”, som pågår mellan den 1 maj till 29 augusti, med prisutdelning den 1:a september, så var det dags att starta Fritidsgruppens andra aktivitet som är ”Boule och Grillkvällar”, detta sker varje torsdag med start kl. 18:00 – så länge deltagarna vill spela.


Deltagarna vid årets första ”Boule och Grillkväll”

Den första kvällen för detta var torsdagen den 11/4, då vi var 10 st deltagare som trots den kylslagna men vackra kvällen hade samlats några timmar för boulespel, grillning och trevlig samvaro. Till dessa kvällar är alla intresserade välkomna, vi lånar ut klot till de som vill prova på, och det är en sport som är lätt att lära sig, alla kan spela, både unga och äldre, och inte att förglömma, ett trevligt umgänge några timmar.

EMMALJUNGA. Trots att våren tillfälligt backat, så finns den runt oss ändå. Vid dagens promenad upp täckte vi mycket att glädjas åt, tyvärr även sak att känna olust för.

En solstråle som trots kylan lockat ut myrorna i den tillfälliga värmen.

Att passera Torvmuseet känns så historiskt då det är runt hundra år sedan den stora vågen av torvbrytning helt upphörde här.

VITTSJÖ. Sida vid sida fanns GIK med försäljning av lotter och andra spel samt kyrkans bord med utbud av Prästost. Detta är den årliga driven med extra insamling till Lutherhjälpens fasteinsamling.

Carl-Olof förmedlar ett köp av Prästost.

Andra pastorat har liknade försäljning av äkta Prästost. Givetvis fanns smakprov på osten innan köp avgjordes.

På plats fanns kyrkans Carl-Olof Danielsson samt förtroendevald Claes Persson. Saludisken var laddad med 50 paket Prästost som skänkts av Vittsjöhallen.

VITTSJÖ. Publiken bjöds på en resa i tiden och flera minnen väcktes. -Myntet singlades, stoppades in i myntinkastet, låtvalet gjordes och så gick mekaniken igång...

På fredagskvällen bjöd teaterföreningen ”Picknick-teater” i Medborgarhuset i Vittsjö. En lite rörd Anita Tidblad, ordförande och drivkraft i Bjärnum- Vittsjö teaterförening konstaterade att salen var helt fylld av förväntansfulla åhörare. -Otroligt, sa Anita!

Publiken fick tillsammans med Linda Byman och Hans-Åke Andersson från ”Femtinge Teater” i Sävsjö vara med om en underbar resa med ”Juke-boxen” genom tiden. Vi ledsagades under kvällen av Hans- Åke som berättade mycket om just ”Juke-boxens” historia samtidigt som Linda bjöd på fantastisk sång.

Tidsresan startade med att Linda sjöng ”I’m so lonely” följd av Elvis kända ”Allways om my mind”. Redan här satte Linda ”ribban högt”, -så bra hon sjunger.

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.