Reportage

EMMALJUNGA. Byggnadsföreningen i Emmaljunga bildades och Folkets hus uppfördes 1926. Det var en nödvändig samlingsplats för bygdens samlingar.

Här om dagen var det byggnadsföreningens nuvarande förening, Emmaljunga Folkets hus som höll årsstämma. Aktiviteten har blomstrat upp och blomstrar upp sedan det var lite si och så med det för några år sen. Redan vid stämman meddelades att sju bokningar var klara och dessutom har föreningen själva minst fem egna arrangemang.

Ordföranden i Folkets hus, Gunilla Svensson

Under förra året var nära 50 medlemmar anslutna. Lokalerna var uthyrda tolv gånger till privata samlingar och fem caféer med olika tema har ordnats. Den 89 Luciafesten arrangerades i folkets hus.

VERUM. Ett år går fort när man har roligt, de säger ”dom i alla fall” om de har rätt vet jag inte men. Idag är det SPF i Verum som har sitt årsmöte anno 2019 och många är de som har kommit hit, de är nästan 60 pensionärer, roligt. För visst måste det vara nåt som drar, kan det vara den glada gemenskapen runtom borden som drar?

SPF ordföranden Håkan Håkansson hälsar oss välkomna till detta årsmöte och särskilt då till två nya medlemmar. Därefter lämnar han över ordet till SPF s egen sångkör som sjunger tre kända melodier, bland annat, ”Säg minns du den sången” och ” Det finns ett hav”, vid pianot satt Kurt Nilsson och dirigerade till den samkörda kören.

Tack för den sångstunden säger Håkan men nu går vi in i årsmötets olika steg. Verksamhetsberättelsen samt den ekonomiska redovisningen fick godkänt. Lite slantar finns det kvar på kistbottnen, bra jobbat med debet och kredit. Omval på de flesta men det fanns även de som ej stod till förfogande på ytterligare år.

Åter en bokrecension från Bjärnums bibliotikarie Gunilla Karlsson denna gång boken "Jag for ner till bror". 

BJÄRNUM. Den augustnominerade boken, Jag for ner till bror av Karin Smirnoff, utspelar sig i den norrländska glesbygden. Berättelsen kretsar kring Jana och hennes tvillingbror, som heter Bror. Brodern bor kvar på föräldragården i Smalånger. Han är alkoholiserad och Jana är rädd att han ska supa ihjäl sig om han inte får hjälp. Så hon bestämmer sig för att lämna Luleå och resa ner till sin bror för att stötta honom.

Den första person hon träffar när hon kommer till Smalånger är John. John är konstnär och när Jana får se hans stora målningar väcker det både oro och obehagskänslor hos henne vilket gör henne både förundrad och konfunderad. Ganska snart inleder Jana och John ett förhållande, men det blir ett stormigt och oroligt förhållande.

Så småningom får Jana jobb inom hemtjänsten och författaren ger en fin och realistisk beskrivning av jobbet i hemtjänsten. Det är många fina möten med de människor som behöver Janas omsorger. Men Jana träffar också människor som väcker gamla minnen till liv och som gör att hennes förflutna rullas upp och blottlägger en olustig och obehaglig familjehistoria. Jana blev som barn utsatt för övergrepp av sin far och som tonåring försökte hon döda honom för att få slut på övergreppen.

BJÄRNUM. Ordförande Kerstin Göransson hälsade kyrkoherde Mats Svensson, Seniorsångarna, samt 72 medlemmar välkomna till årsmötet.

Parentationen inleds med att Seniorsångarna sjöng – Hör mina ord.

Kyrkoherde Mats Svensson läste upp namnen och Ingrid Magnusson tände ljusen. En tyst minut hölls för 11 medlemmar, som avlidit under det gångna året.
Kyrkoherde Mats Svensson läste – en bön av gudsmannen Mose, ur Psaltaren. Han talade också om hur viktigt det är att taga vara på livet. Genom att försöka leva i nuet.
Ordförande överlämnade en bukett blommor som tack till kyrkoherden.

Från full vinter till tidig vår på några få dagar.

Under kan ske än i våra dagar.

Men myrorna sover i stackens källarvåning ännu några veckor.

Ett par tragedier har hänt den ena har drabbat en prinsessa från skogens ”kungahus”.

VITTSJÖ. Ute var det grått och trist, lite duggregn kom det också men det var inget alla vi märkte av som samlats på Träffpunkten Linden denna dag. En viss ommöblering hade krävts för att alla de förhandsanmälda skulle få plats. Av olika anledningar kunde inte alla komma men i slutändan blev det 35 personer som såg fram emot ett par trevliga timmar med underhållning av Mikael Brorsson samt ta del av den gemytliga stämningen kring de dukade borden.

Mikael Brorsson från Karlshamn trakterade sitt dragspel med bravur. Kända melodier så som Kostervalsen, Min älskling du är som en ros, Under Paris broar, Pigalle, Det var på Capri …, Tango kavaljern samt italienska och spanska toner fick han fram på sina dragspel där fingrarna flög fram över tangenterna, särskilt när han spelade en snabb polka.

VITTSJÖ. De drygt 70 personerna fick många skratt vid kvällens Stand-upp föreställning. Teaterföreningen bjöd denna gång på Martin Svensson och Arja Jantunen som presenterade Selfien -”en skev självbild”. I reklamen utlovades humorföreställning o det blev det verkligen. Flera kom att känna igen sig i några av alla tokigheter som kom att beskrivas under föreställningens två timmar.

Allt började lite försiktigt med alla år som snabbt passerar, och hur man helt plötsligt är 50+. Martin fortsatte med osäkerheten vid våra hälsningar. -Hur skall man hälsa egentligen, ta i hand eller kramas eller? Han pekade på flera dråpliga situationer, -kindpussar, nästan våld, i vissa länder, -till den stora osäkerheten i Sverige. Martin menade att danskarna hälsar med ”dansk skalle” detta på grund av att de oftast har båda armarna upptagna med att bära runt sina tunga kassar med öl.

Då Martin uppnått ”myndig” ålder, det vill säga 55+, upplevde han att det kom inbjudan från flera oväntade håll, bland annat från seniorboende.

BJÄRNUM. I år var det hela 40 år sedan vinterpromenaden arrangerades för första gången med Bjärnum City som utgångspunkt. Syftet är samma nu som då: att lättare få en anledning till att komma ut en av de månader på året där vintern är som kallast. Dessutom sätter bilderna Bjärnumsborna på prov, hur väl känner vi egentligen till vår egen by? Känner vi igen varenda liten gränd från vilken vinkel som helst?

En kontroll lockar på sina ”vinterpromenerare” i vårsolen.

Första helgen avverkades den 2-3 februari med snön glittrandes på marken och den kyliga vintervinden som rensade luften. Därefter följde ett snabbt väderomslag för att andra helgen bestå av ett mer eller mindre konstant regnrusk. Dock vänder vinden lika snabbt igen och den tredje helgen väntar framför oss med en stor lovande sol i prognosen. Efter denna väderstatistik är det bäst att inte ens försöka gissa hur den fjärde och sista helgen kommer se ut i februari månad.

VITTSJÖ. Lagerhållningen av livsmedel i Sverige är usel. Efter ett dygn är butikshyllorna tomma, sa Susanne Gäre. Hon har forskat tämligen ingående inom beredskapslagret av livsmedel. Hennes intressanta föreläsning hölls då LRF och Hushållningsgillet höll sina årsmöten i Hästhult AIK:s klubbstuga i Hårsjö.

Susanne Gäre gav en upprörande information om försörjningen med livsmedel.

Vid Hushållningsgillets stämma omvaldes Jan Svensson och Lena Svensson till ledamöter i styrelsen. Gillet har 104 medlemmar vilket är en mindre ökning från förra året. Under förra året arrangerades bland annat vårfest, cykeltur samt trädgårdsträff. Liknande program planeras under innevarande år.

VITTSJÖ. Inte mindre än fem spelare från årets Vittsjölag är uttagna för landslagsspel. Sandra Adolfsson, Ebba Hed, Michelle De Jongh, Tove Almqvist samt Paulina Nyström.

Algarve Cup med premiärmatchen 27 februari närmar sig. Sandra Adolfsson är uttagen till laget. Med två veckor kvar har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat den trupp som reser till Portugal.

- Det blir tre riktigt bra matcher. Med tanke på att många av våra spelare kommer från allsvenska klubbar som precis har kommit igång för året gäller det att hitta en bra nivå när det gäller belastningen. Och utifrån det fungerar det väldigt bra med tre matcher i turneringen, säger Peter Gerhardsson. Sandra Adolfsson är uttagen att delta i Algarve Cup med premiärmatch mot Portugal den 27 februari. Två dagar senare står Schweiz för motståndet.

VITTSJÖ. Drygt 40 medlemmar fanns på plats vid Furuliden då Trygg i Vittsjö på tisdagskvällen genomförde sitt årsmöte. Ordförande berättade att jämfört med närliggande orter har Vittsjö med omnejd varit förskonat från inbrott och andra oegentligheter det gångna året.

Årsmötesförhandlingarna som utgick från en normal agenda gick väldigt snabbt. Sivard Strand blev omvald som ordförande och det blev omval även för övriga styrelsemedlemmar.

I verksamhetsberättelsen skriver man att föreningen under 2018 haft ett femtiotal aktiva chaufförer. Patrulleringarna har genomförs i patruller om två personer. Syftet är att oregelbundet patrullera i området samt rapportera onormala händelser till i första hand polisen.
Förutom Vittsjö ingår även Emmaljunga och Verum med omnejder i området som bevakas.

Genom tillmötesgående från pastorsexpeditionens personal är denna förteckning möjlig. Avlidna/jordfästa i Norra Åkarp församling år 2018.

Jönsson Nils Åke Evald 89 år
Martinsson Bertil Ingvar 83 år
Olsson Helmi Gunborg 97 år
Larsson Stig 85 år
Olofsson Birgit 87 år
Göransson Anna Thea Margareta 97 år
Lindell Anders 70 år
Larsson Lars Erik 69 år
Lindström Gert Åke Sigvard 75 år
Persson Elin 79 år
Rosander Kurt Ingvar 93 år
Jönsson Berit Marianne 76 år
Persson Maj 99 år
Hörberg Dagny 92 år
Persson Greta Linnéa 87 år
Nilsson Hans Sigvard 89 år
Svensson Nanna Maria 95 år
Beike Maja 71 år
Jönsson Birgitta 79 år

VITTSJÖ. Ja, kanske inte riktigt så, men nästan. Efter granskning av min senaste Telia-faktura vad gäller mobil-abonnemang kunde jag konstatera att jag blivit debiterad extra kostnad för samtal till ”Tunisen”?!?

Samtalet varade i tre sekunder, men ändå har Telia fräckheten att ta ut 12.90 som avgift för samtal jag uppenbart avbröt efter tre sekunder, i mitt tycke omedelbart!

Hur många som dagligen blir lurade på motsvarande sätt vet jag inte, säkert ganska många. Troligen tycker de flesta att det rör sig om en ”struntsumma” på räkningen, o betalar fakturan utan erinran. Genom att betala, låter du/man eländet fortsätta. Det är därför viktigt att du som privatperson sätter press mot din teleleverantör och mot polismyndigheten. Ofoget måste sluta!

Borde det inte vara så, att det är enbart du, som godkänner vem utöver operatör/leverantör får debitera din telefon- och därmed din faktura!? I alla andra fall måste du godkänna! Så enkelt o Tydligt borde det vara!

VITTSJÖ. Av någon anledning har Norra Skåne skrivit fel klockslag för Trygg i Vittsjö årsmöte. Tidningen har lovat att under morgondagen återkomma med rättelse.

Årsmötet genomförs på Furuliden i morgon tisdag 12 februari, med start klockan 18.

ÖSTERÅS. På ett blött, blåsigt och allmänt kyligt Österås mötte Vittsjö i träningsmatch HIF P04 under lördagen. Vittsjölaget visade spelskicklighet och förmåga att göra mål. Matchen slutade hela 7-0 till Vittsjö. Trots stor förlust skall det unga pojklaget ha stort beröm för sitt spel och dessutom under hela matchen justa spel.

Vittsjö visade redan från start vem som bestämde spelet. Man kan ana att laget tränat just anfallsspel den senaste tiden. Spelet såg enkelt ut och hade dessutom bredden. Roligt att notera att Vittsjö under halvleken gjorde tre mål på fasta situationer och ett på straff. Även det sedan tidigare år fina försvarsspelet fanns på plats. Vid pausvilan ledde Vittsjö med hela 4- 0.

Summer Green

Vittsjö bytte flera spelare vid starten av andra halvlek. Matchen fortsatte med dominans för Vittsjölaget. Vi kan idag notera att laget har många riktigt ”giftiga” målgörare. Att Vittsjös sju mål gjordes av sex olika tjejer talar sitt tydliga språk. (Michelle De Joungh gjorde sitt andra på straff). Jag märkte också att laget av idag redan utstrålar självsäkerhet, detta naturligtvis bottnat i skicklighet. Att det under kommande matcher kommer att vara mycket hård konkurrens om spelplats i laget är helt säkert.

Genom tillmötesgående från pastorsexpeditionen är denna legala förteckning möjlig. Avlidna/jordfästa i Vittsjö församling 2018:

Rolf Andersson, Vittsjö 88 år
Arne Johansson, Emmaljunga 92 år
Bengt Kristoffersson, Vittsjö 82 år
Kurt-Gösta Nilsson, Boalt 79 år
Rolf Wittesjö, Vittsjö 96 år
Lars Erik Larsson, Bjärnum 69 år
Inga-Lisa Nilsson, 88 år
Ann-Marie Nilsson, Vittsjö 83 år
Berit Jönsson, Vittsjö 76 år
Sonja Swärdén, Vittsjö 79 år
Tore Brogårdh, Vittsjö 94 år
Roland Sjöstrand, Vittsjö 47 år
Ester Jönsson, Vittsjö 103 år
Siv Holm, 85 år
Filippa Esayas, Vittsjö 86 år
Stephen Ballard 72 år
Sven Johansson, Emmaljunga 89 år
Richard Bernsheim, Vittsjö 33 år
Lilian Davies, Vittsjö 69 år
Karl Lilja, Vittsjö 90 år

VITTSJÖ, BJÄRNUM. För något år sedan skrev vi som april-skämt, ”-….kommunen var ute o skar ner höga häckar”. En del ”skyldiga” i bygden reagerade på vår artikel. Bra jobbat av alla dessa, ….”syndare”!

Faktum är att det finns ett stort allvar i detta budskap. Då man som jag bland annat kör ”Trygg-” ser jag hur det ser ut vid flera gatukorsningar i våra samhällen. Det är mycket illa på en del platser, finns absolut ingen sikt!

Troligen är villaägaren omedveten om den fara hans oklippta, -just nu snöhöljda häck/vegetation utgör. I kommunens broschyr finns lite tips för hur du bör ansa din vegetation/ häcken.

-Du vill säkert inte leva med tanken/vetskapen, att ett barn/ en person blev skadad, på grund av att du inte blev färdig att klippa din skymmande häck/vegetation. Häcken/sikten var den/det som bidrog till olyckan, kom polisutredningen fram till!

Nu kommer några månader innan växtligheten kommer igång, då är det dags att klippa häcken. Mer om tidpunkt för klippning av just din växt finns säkert på nätet.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Webbtidningen som snart funnits i 12 år ökar antalet besök. Då vi drog upp de första planerna för tidningen 2007 anade vi inte detta.

Varje månad kallas till ”Portalen-möte” i Medborgarhuset. Hälften av de cirka 20 skribenterna brukar närvara vid dessa möten. Alla kan inte, troligen beroende på att vi valt att genomföra mötet mitt på dagen.

Just nu är gruppen fokuserad på kvalitet, -vi försöker att skriva bättre, -ta bättre foton osv. Vi tror detta är en anledning till det senaste halvårets märkbara ökning vad gäller antalet besök på sidan.

Det är intressant att följa engagemanget vid dessa månatliga möten. Med stöd från bland annat Google Analytic visas resultaten från den senaste månaden. Ivern att försöka, -skriva, -ta ännu bättre bilder, är märkbar vid mötena.

De samlade vid senaste mötet tog del av att vittsjobjarnum.nu visat startsidan 305 042 gånger under 2018.
Den senaste månadens resultat var mer gripbar med summan 39 095 vilket gör ett dagligt besök på sidan från 1303 besökare.

VITTSJÖ. Ett större antal av hembygdsföreningens medlemmar kom till årsmöte i församlingshemmet. Dels fanns den populära sång- och musikgruppen där som underhöll med flera sånger. Dels var det Emmaljungabördige Eskil Persson som tog deltagarna med en resa i gamla tider. Dessutom var även årsmötesförhandlingar där det blev en del nyval.

Sångare och musiker gladde med flera sånger.

Hembygdsföreningen bildades 1976 och har aktiv verksamhet sen bildandet. Föreningen ersatte den tidigare hembygdsföreningen som senare övergick till hembygdsnämnd. Denna förening ersattes av nuvarande och nybildade hembygdsföreningen.

Årsmötet inleddes traditionsenligt med sånggruppens framträdande med fyra sånger. Verksamhetsberättelsen fanns inte separat framtagen varför deltagarna uppmanades att läsa den i årsskriften! Berättelsen upplästes dock muntligen och den lades med godkännande till handlingarna. Ur berättelsen framgick att medlemsantalet var 347, en minskning med 14 medlemmar. Föreningens behållning vid årets slut var 433 000 kronor, en minskning på 18 000 kronor. De av föreningen disponerade anläggningarna har varit öppna och sånggruppen har medverkat vid flertal tillfällen.

VITTSJÖ. Varför inte en teaterföreställning på ”Alla hjärtans dag” skriver Vittsjö- Bjärnum teaterförening. Boka gärna torsdagskvällen den 14 februari från klockan 19 till lite extra kul!

I Medborgarhusets teatersal bjuder Martin Svensson och Arja Jantunen till garanterat skratt. I stil med förra succén ”Femtio, frånskild & förvånad” får publiken känna igen sig i många situationer.

Teaterföreningen bjuder på kaffe med tilltugg i pausen.

 

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.