Reportage

VITTSJÖ. En liten notis i bygden. Lions club Vittsjö/Bjärnum har haft presidentbyte.

Nils Hansen tar över klubban efter Per Magnus Krahner, som efter väl förrättat värv avtackas med en blomma.

 

 

 

 

 

VITTSJÖ. Tre viktiga poäng står på spel då matchen mot Växjö startar klockan 14 på söndag. Inte helt lätt för hemmalaget utan ett riktigt stort publikstöd!

Med statistik kan man peka på det mesta. Vittsjö ligger för stunden på fjärde plats, Växjö på nionde. Vad som kanske är mer intressant är att studera gjorda o insläppta mål. Detta talar helt klart till Vittsjös fördel.
Hemmalaget har så här långt gjort 23 mål o bara släppt in 9. För Växjö ser motsvarande ut, gjorda mål 13 o insläppta hela 24 mål.

Slutsatsen av detta pekar enkelt på att Vittsjö så här långt har ett starkare försvar o bättre målgörare. Samtidigt ligger Växjö farligt nära nedflyttningsstrecket o kommer naturligtvis göra allt för att få välbehövliga tre poäng. Under har skett tidigare, det vet vi! Förutom statistiken ovan skall vi inte glömma att hemmalaget är van vid sin gräsmatta på Vittsjö Idrottspark det är inte Växjö.

EMMALJUNGA. Idag har jag varit hos Emmaljungas krutgubbe nummer ett. Han är ordförande i byalaget och ett föredöme när det gäller att hjälpa familj och grannar.

Egon är orädd och rättfram, som när han gick upp till det bråkiga folket på Hultahusvägen 40 och sa till dem att flytta för han skulle hyra huset.

En gång i Malmö hotades han med ett basebollträ men slet det till sig och gjorde processen kort för angriparna.

Han har varit Skånes snabbaste skidåkare. När det gäller Vasaloppet och med tiden 4 timmar och fyrtiosex minuter var han nära den yppersta eliten. Året var 1979 och tiden räckte till plats 309 av 10.609 startande.

Åttioåringen som ofta stigit upp på sin motorcykel och alltid kommit tillbaka

LÅNGARÖD. Längs byvägen och slutligen välansade gårdsvägen kom bil efter bil. Alla med gemensamt mål. Sonjatorpet i Långaröd, Farstorp. För tredje året var det friluftsgudstjänst i Sonjas anda vid det gamla torpet, Sonjas födelsehem. Nuvarande ägarparet till torpet, Maria och Tomas Nilsson bjöd även på fika.


Sonjatorpet som var Sonja Stjernquist födelsehem.

Primadonnan Sonja Stjernquist (1931-2002) var född på det som i dag kallas Sonjatorpet. Med tiden blev hon även ägare till Norregård. Där var det träffar då Sonja bjöd in sin stora bekantskapskrets. Hon hade även träffar på torpet med färre antal gäster.

VERUM. Än finns det tid, men tiden börjar bli knapp om man vill vara med och försöka vinna den av Snapphanebygdens Sparbank sponsrade cykeln som finns som 1:a pris i Verums Fritidsgrupps cykeltrim ”Känn din Bygd”, eller något annat pris ur det stora prisbordet.

2018 års cykelvinnare, Anders Johansson, Bjärnum

Startkortet skall vara inlämnat senast torsdagen den 29 augusti. I startpaketet ingår även ett startkort till en ”Ord och Bildletartävling” där deltagarna tävlar om Presentkort på valfri ICA–handel. Dessa presentkort sponsras av Sparbanken Göinge i Farstorp.

HILLARP. Efter mer än 140 år förvandlas det klassiska missionshuset i byn Hillarp några km från Bjärnums samhälle till ett mer ”vanligt” hus, sedan Västersockens byalag nu tagit över fastigheten efter Hillarps missionsförening.

Runt 40 personer deltog i den sista officiella gudstjänsten i det anrika, rödmålade huset, som byggdes 1878. Det blev en ljus och positiv timme som gick i tacksamhetens tecken. Man blickade helt enkelt framåt!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. För närvarande kan vi läsa om ett antal inbrott hos äldre personer i Östra Göinge. Det är kanske en tidsfråga innan det drabbar även vår bygd. Vaksamma ögon och rapport till polis behövs ständigt.

I Kristianstadsbladet skriver man just nu; ”Två inbrott med liknande tillvägagångssätt upptäcktes i Östra Göinge kommun på söndagen. I båda fallen är det äldre personer som har drabbats. Ett par i 70-årsåldern kom hem till sin villa i Knislinge strax innan klockan 13 på söndagen. Någon hade då brutit upp ett fönster på baksidan, tagit sig in och stulit bland annat flera olika smycken som fanns i sovrummet.
Strax innan klockan 16 gjorde en kvinna i 75-årsåldern en liknande upptäckt. När hon kom hem till bostaden i Broby var fönstret uppbrutet. På söndagseftermiddagen hade polisen inga uppgifter om vad som stulits.”

Närvaron och vetskapen om de båda föreningarna Trygg i Vittsjö och Trygg i Bjärnum gör förhoppningsvis att dessa områden uppfattas som mindre intressanta för inbrott. Föreningarnas syfte är att undvika brott och vid iakttagelse om misstänkt brott rapportera till polis.

MALMÖ. I femton år har 20 damer från Malmö njutit av Malmös kanaler på ett alldeles särskilt sätt. Söndagen i festivalveckan går det hela av stapeln från Davidhalls bron.

Båten bara väntar på sina passagerare och Lasse Olsson tar emot oss. Varje år har sitt eget TEMA och i år hade dessa fantastiska kvinnor valt ”franskinspirerat”.
Alla klädda i jeans, randiga tröjor, snusnäsduk runt halsen och pricken över i BASKER.

BJÄRNUM. Väldigt mycket folk hade kommit till Bjärnum för att få se karnevalståget genom byn. Återigen hade arrangörerna lagt ner stor möda för att skapa de drygt 30 ekipagen. Det delades som vanligt ut ”kängor” både lokalt, kommunalt och internationellt.

I år gick karnevalståget genom byn för inte mindre än 53:e gången. Med Hässleholms stadsmusikkår i täten skred kortegen fram längs Verumsvägen på väg mot Parken i Bjärnum. Trots lite regnstänk fanns det mycket publik utmed hela kortegevägen.

Naturligtvis fanns de tre nu välbekanta ”äldre damerna” med sina fickpluntor på plats. Karnevalsdrottning saknades i år.

VISSELTOFTA. Tänk så många duktiga, engagerade människor det finns!

I fredags kväll var det premiär i Visseltofta för ”Trollpengar” med manus av Lars-Åke Ljungdahl. Ett femtontal ”skådespelare” var aktiva i pjäsen, som tilldrar sig några år efter Loshultskuppen 1676. En pojke hittar de nedgrävda pengarna, men blir beordrad av sin bestefar att lägga tillbaka dem innan trollen kommer för att ta tillbaka.

Det hela utspelar sig i byarna runt Visseltofta. Med liv och lust tar sig skådespelarna an våldsamheter, överfall, intriger, kärlek och barnafödande. Här händer det något hela tiden!

 

 

VITTSJÖ. Sommaren är på sin sista raksträckan för i år, för visst har vi haft det helt fantastiskt med sol o värme blandat med litta moln/regn. Ev lite brittsommar längre fram men ändå…

 

Blommorna som lyser upp min vardag, de är ljuvliga i färg o doft. Kvällarna som kommer allt närmre och augusti månen blir till nattens lampa. Skolan börjar sin hösttermin till barnens förtjusning och vi i vävstugan startar upp med vår lilla verksamhet, så välkomna.

Vi i Volles vävstuga, Vittsjö börjar åter vår verksamhet vecka 34 och alla som är intresserade är välkomna.

Tillsammans bestämmer vi sen vad vi ska väva/skapa denna termin.

 

 

 

 

EMMALJUNGA. Ett 25-tal åhörare fick på onsdagskvällen ”örongodis” från gitarristen Johan Nilsson, vaktmästare på Björstorpshemmet strax utanför Emmaljunga.

Johan Nilsson, bördig från Jämtland, har studerat musik i många år. Han spelar bland annat folkmusik och egna kompositioner på sina gitarrer, varav en var nylonsträngad och en stålsträngad. Ett vant öra hör säkert skillnad, men för de flesta var det ljuv musik från båda. Efter en vals och en bröllopspolonäs kom Kents ” Utan dina andetag”. Här hade Johan själv satt ihop låten med melodi, bas och harmoni som verkligen tog ”andan” av oss åhörare!

Mellan musiken berättade han om svensk folkmusik som oftast är en fiolbaserad muntlig tradition. Olle Lindvall, gitarrist och kompositör, är mannen som tagit fioltraditionen och omvandlat den till gitarr. Och visst finns folkmusiktakterna även plats i en gitarr. Med fart och fläkt spelas ”Det lyckliga trapphuset” och med lite fantasi kan man föreställa sig de dansande i denna slängpolska. Vi fick också prov på Johans egna kompositioner.

VERUM. Lördagen den 10 aug anordnades det en klassträff för elever födda 1953-55 som gick klasserna 1-6 i Verums skola. Totalt 25 personer fördelade på 3 olika klasser träffades för en spännande dag tillsammans.


Bild från församlingshemmet, med bl.a. gamla foton som studerades.

Träffen började på Verums kyrkogård där alla samlades för att hedra två bortgångna klasskamrater. Därefter samling i Församlingshemmet där fika intogs och gamla skolfoton plockades fram och många minnen väcktes till liv. Sångboken från skoltiden fanns med och några välbekanta sånger framfördes av gruppen med Rosita Olsson vid orgeln.

Ett besök på gamla skolan var också inplanerat, där gemensam samling på skoltrappan för fotografering gjordes innan visningen av skolan började.

Foto på trappan till Verums skola av de 25 deltagarna på klassträffen. Foto med namn finns sist i detta reportage.

Jag öppnade upp, visade runt och berättade lite om vilka ändringar och vad som hänt i skolan efter att de slutat sin skolgång här. Även om mycket hade ändrats så kände de flesta igen sig och mindes tillbaka hur det såg ut på deras tid i skolan. En sak som många påpekade var att de tyckte gymnastiksalen var betydligt mindre än vad de mindes från skoltiden. Kan det ha berott på att de själva är större och äldre nu?

VITTSJÖ. Vittsjö GIK undersöker intresset för en supporterbuss från Vittsjö IP söndagen den 18/8 till Linköping. Hoppas på att många fans följer med och hejar.

Avresa från IP ca: kl.11.30. Vi planerar ett stopp på vägen upp. Matchstart kl. 17.00. Upphämtning även i Markaryd vid Preem om man vill.

Buss kostar mellan 210-260 kr beroende på antal.
Kostnad entre Vuxen: 100 kr Pensionär/studerande: 50 kr Barn mellan 13-19 år upp till 18 år: 50 kr 3-12 år: 20 kr 
Alltså vuxen: ca: 310-360 kr inkl entre Pensionär/student/ barn upp till 18 år; ca: 260 -310 kr inkl entre 3-12 är 230 -280 kr inkl entre

Anmälan via sms till Madeleine Johannesson på 070-3037814.

VITTSJÖ. Det blev en riktigt lyckad kräftfiskepremiär på fredagskvällen. Stämningen, vädret upplevelsen och naturligtvis fångsten.

Jan Johansson, ordf i fiskevårdsområdet berättar att 65 lag anmälde sig vid Bäckabro. Lite mindre antal än i fjol. Vädret var perfekt, en skön ljummen kväll och nästan vindstilla. Klockan 17.30 gick startskottet och det var fritt fram att lägga i burarna i sitt tilldelade område. Överallt på Vittsjön sågs båtar med förväntansfulla fiskare.

Efter dryga timmen kunde man ana röken från lägereldarna som startades upp. Säkert var korvgrillning på gång. Sedan var det bara att invänta mörkret. Kräftorna som är nattdjur börjar röra sig o förhoppningsvis känner de lukten av de olika betena som finns i burarna. Nu gäller det att ha is i magen och inte vara för snabb med att vittja sina burar.

VITTSJÖ. Flera nya informationer och kommentarer tillförde tidigare kända fakta vid årets sista kyrkogårdsvandring. I avskräckande symbol medfördes inkapslade paraplyer. Detta hade effekt under den timmes vandring på kyrkogården. Molnskyarna hängdes tunga men regnet uteblev.


Bengt Arne Jönsson berätta om bortgångna församlingsbor.

VITTSJÖ. - Vi känner det allt lite vemodigt att avsluta denna service den 1 september berättar Cecilia Sundberg. Anledningen till detta är att Sjöstugan sommarcafé stänger samt låser dörren söndag kl 17 den 1 september. Det är femte och sista året som Cecilia arrenderar det gemytliga fiket vid furubacken med utsikt över Vittsjön.


Efter fem år som arrendator lämnar Cecilia Sundberg Sjöstugan.

Vittsjö. Efter tidigare års erfarenheter blev Musik i sommarkväll förlagt till Sjöstugans altan. Dan Inge Olsson, Sösdala har tidigare år inte haft stora sympatier med väderleken. I år var det ”utomhusväder” med sol och behagfull bris från Vittsjön. Dan Inge med ensemble hade sitt utrymme men i övrigt var det tämligen ”packat” av lyssnare.


Ensemblen från Sösdala som sjöng under tak

BJÄRNUM. Sommarakademins tredje kursdag var förlagd till museet i Bjärnum. Bertil Helgesson var förmiddagens föreläsare. Han valde ämnet ”Välfärd och kontinentala kontakter- centrala Skåne vid mitten av järnåldern”. Hans föreläsning höll sig främst om mellersta Skåne med utvikningar skedde till nordliga Sösdala och Tormestorp.

Bertil Helgesson som berättade om Romarriket

Inledningen höll sig vid och i Romarriket som utvidgades till ett slavsamhälle. Sen detta rike blivit för stort föll det samman. Då, på 400 talet började utvandringen till både England och Afrika och öster ifrån kom invandrare till gamla Romarriket. Under tiden levde resterna av det stora riket även som sjörövare.

VITTSJÖ. Nu på lördag tar Vittsjö emot Limhamn- Bunkeflo på Idrottsparken. Vittsjö krigar just nu om SM-guld o behöver din aktiva hjälp!

Av 22 spelomgångar är nu 11 klara. Lika många återstår med naturligtvis många nervkittlande upplevelser för en supporter. Efter lördagens match kommer ett längre uppehåll vad gäller hemmamatcher i Vittsjö! Då uppstår även problem för supporters att ge sitt stöd.

Efter lördagens match spelar Vittsjö borta mot Piteå den 14:e, därefter återigen en bortamatch och då mot Linköping den 18:e! Laget är hemma på Idrottsparken först den 25:e augusti för att ta emot gästande Växjö.

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.