En verklig sagoresa till Färöarna. (fortsättning)
Nu kändes det som vi var framme på riktigt och bordet var dukat. Men innan middagen bjöd vår utmärkta guide på en välkomstwhisky, den satt gott efter resan. En Färöisk tradition, där alla drack ur samma glas!


Guiden bjuder på välkomstwhisky

Maten var supergod med ugnskokt torsk tomat serverad med allt möjlig gott till. Efterrätten bestod av plommonsylt blandad med kokt ris och mandelbiskvier toppat med vispgrädde. Och inte blev det sämre av den goda Färöiska pilsnern som serverades till maten. Efter maten gick vi en tur ner mot hamnen och möttes på vägen av dessa fantastiska myror som prydde en trädgård.


Myrorna

Vi nådde stranden där man delvis spridit betong för att stoppa erosionen.


Betongen

Vi vågade inte gå vid de stora stupen och var dessutom rätt trötta. Så vi vände relativt snart åter till vårt tillfälliga hem. Där vi snart kröp till kojs i ”vår” lilla sovalkov med en liten låda utanför. Klockan var 22.00 och lite reströtta var vi nog


Sovalkoven

Fortsättning följer...