Sagoresan till Färöarna, fortsättning.
Efter en lugn förmiddag kom Mogens med bussen och körde oss till färjan som gick till Sandoy. Där mötte oss en liten buss för vidare befordran till Dalur. Vägen var smal och stupade rakt ner i havet.


Eriksgården

Så kom vi till Eriksgården där tog Wilhelmina emot oss med Färöiska läckerheter, en fantastisk måltid med olika rätter mest tillagade av fårkött såsom torkat fårkött, fårpölsa, fårrullad, vita bullar med ost, ägg och sill och så vidare. Efterrätten bestod av rabarberkräm med olika tillsatser som grädde, äpplemos och pajströssel.

Efteråt fick uppleva en stor uppvisning av vad man göra med ull. Inte minst är kardningen viktig.


Kardning


Här sker ullspinning till tråd.


Rundstickning, 2 personer på samma tröja. Något som var fantastiskt det glömmer vi inte i första taget.

Vi fick även se dans till grindvalskväden med 58 verser, men vi orkade bara med 25 verser! Andra kväden hade 125 verser då måste konditionen vara god. Golvet låg på uppställda däck så det sviktade betänkligt under hela dansen. Sent omsider kom vår lilla buss som skulle köra oss till sista färjan som gick klockan 22.00. Ingen fara sa bussföraren jag känner kaptenen och han håller färjan till vi kommer! Fortsättning följer....