Vittsjö Bjärnums Teaterförenings höststart

VITTSJÖ. Den eminenta teaterföreningen i Vittsjö Bjärnum startade höstens evenemang med Malmö Operas turnéverksamhet i Skåne, som denna kväll kommit till Vittsjö.

De tre på scenen var operasångerskan Elisabet Einarsdottir, trombonisten, operasångaren mm Martin Hultkvist, pianisten Albert Van Pham plus två tekniker. 
De började med att i flygande fläng snabbpresentera vad som komma skall: 

Nötknäpparen, Snösystern, Romeo et Juliette, Fallet Makropulos, Figaros bröllop, Margeurite en dans med djävulen, Funny Girl, Anastasia, La Boheme, kammarkonserter och fredagskonserter. Det blev ett digert program, skönsång varvat med anekdoter från operasångarnas vardag och snabbresumé om innehållet i de olika verken.

Sångerna de lät oss höra gav verkligen mersmak. Fantastiska röster och ett fantastiskt pianospel därtill.
Vidare axplock: I operan Anastasia medverkar bl a Tuva B. Larsen, Lill Lindfors och Andreas Weise.
Sanna Nielsen har rollen som Fanny Girl men här medverkar också Marianne Mörck och Ann-Louise Hansson. I La Boheme sjunger de på svenska!

Figaros Bröllop var utsålt 2016 så den kommer nu tillbaka för dem som inte fick se och höra den då! Musiken till Snösystern är skriven av Magnus Johansson. I Marguerite har Rickard Söderberg skrivit manus och sångtexter. Mycket information, men behållningen var ändå den fantastiska sång och musik som de lät oss få höra. En njutningsfull kväll att minnas och kanske själv uppleva på Malmö Opera!

Föreningen bjöd på mingel timmen innan det började! Goda snittar och drick därtill och mycket prat. Det märktes att alla var glada över att ses igen!

 

Top