VERUM. När Verumsmästerskapet i boule skulle avgöras var det 12 deltagare som hade anmält sig till denna tävling som spelades lördagen den 27/8.

 Stig Hermansson årets vinnare av Verumsmästerskapet 2022

De tolv deltagarna delades in i 4 grupper med 3 deltagare i varje pool där alla mötte alla och de två bästa från varje pool gick vidare till slutspel.

Detta mästerskap som Verums Fritidsgrupp arrangerade för sextonde året i rad, är det endast en person som har vunnit denna tävling mer än en gång och det är Stina Nilsson som vann både 2011 och 2012.
Tidigare vinnare av detta mästerskap se bild av märkesskölden.

 Bild av märkesskölden med tidigare V-M mästare.

I årets semifinaler var det bara Ingvar Larsson som hade chansen att bli den andre att vinna tävlingen för andra gången. Men en heltänd och storspelande Stig Hermansson satte stopp för detta, med mycket bra spel lyckades han besegra Ingvar med 13 – 0 i semifinalen. I den andra semifinalen besegrade Maryanne Jönsson Anna-Greta Ivansson med 13 – 9, och fick således möta den för dagen storspelande Stig Hermansson som vann med 13 – 4.

Genom segern blev Stig den femtonde personen som får sitt namn förevigat på denna märkessköld som hänger i klubblokalen i Verums skola.

De fyra kvartsfinalisterna, Anna-Greta Ivansson, Maryanne Jönsson, Stig Hermansson och Ingvar Larsson

Resultat:
Kvartsfinaler:
Ebbe Persson – Maryanne Jönsson 8 – 13
Sven-Åke Findahl – Anna-Greta Ivansson 8 – 13
Stig Hermansson – Bengt Nilsson 13 – 5
Ingvar Larsson – Jan-Henrik Pettersson 13 – 8

Semifinaler:
Maryanne Jönsson – Anna-Greta Ivansson 13 – 9
Stig Hermansson – Ingvar Larsson 13 – 0

Final:
Maryanne Jönsson – Stig Hermansson 4 – 13

 

Halka mindre vägar,  broar