Konceptet "XXL Restaurang" kommer från Erikas hemland Schweiz. Det innebär typiska kötträtter fast i större portioner.  För den som inte har så stor aptit finns såklart mindre portioner.
­- Allt som vi serverar är färskt. Inga halvfabrikat, förklarar Erika entusiastiskt.

Uppfräschning
Sedan Erika Schmed tog över Raka Spåret har det hänt en hel del med lokalen. Självbetjäningsdisken är borta och ersatt med en kassadisk. Väggarna har fått ny färg och det finns numera fler bord och stolar för alla gäster. Trots förändringarna finns dock fortfarande den gamla järnvägskänslan kvar. Väggarna pryds av bilder från "den gamla goda tiden."

Gott om idéer
Erika är en kvinna med huvudet fullt av idéer. På planeringslistan finns bland annat en spelkväll.
­- Som en liten förening där man kan komma och spela kort. Fast utan att man behöver medlemskap, säger hon.
Restaurangen är, enligt Erika, inte bara ett ställe där man äter och sedan går hem. För den som vill så finns det möjlighet att sitta kvar, ta en kaffe och insupa atmosfären.
­- Våra kunder brukar sitta kvar och prata ett bra tag efteråt. Det är en av saker som särskiljer oss från alla andra.

Julbord och oktoberfest
Till jul kommer hon anordna julbord. Maten kommer vara typisk svensk julmat med inslag av schweizisk matkultur. Hon hoppas även kunna anordna en mindre "oktoberfest" i typisk tysk stil.
­- Det kommer bli väldigt roligt, säger hon.

För den som är sugen är detta restaurangens öppettider:
Måndag & Tisdag: Stängt
Onsdag & Torsdag: 14.00 - 22.00
Fredag & Lördag: 14.00 - 01.00
Söndag: 14.00 - 22.00

xxl_raka_spret_web.jpg
Erika Schmed och Elisabeth Henriksson på "XXL Restaurang Raka Spåret"


Andreas Göransson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.