Venedig -en underbar upplevelse

ITALIEN. Vi höll på en fin o säker camping alldeles norr om Venedig med höga murar o på natten låsta grindar.

Vi åkte båt två dagar in till Venedig och där fick vi även en båttur i hamnen och vi hade tur med vädret. När vi satt på en restaurang och åt kom där en stor kryssningsbåt dragen av en bogserbåt och en efter som styrde aktern, numera får dom stora båtarna med tanke på risken för haveri och oljespill inte gå för egen maskin.

Själva gatulivet i Venedig med alla dess gatuförsäljare o annat tingel o tangel var fantastiskt, samt att se hur fort dom plockade ihop sina saker när polisen var på väg.

Där är många fina gator o gränder och broar över kanalerna där man kan flanera.

Givetvis åkte vi en tur med gondol på de smala kanalerna mellan husen, det var dyrt 800 kr. Detta för att vi var själva om gondolen men det var det värt för det var en gång i livet.

Att höra Goldionärerna prata med varandra på Italienska samt se husen o livet kring de smala kanalerna eller när gondolen ibland passerade hushörnorna med 10 cm marginal.

Vi rekommenderar åk till Venedig även om där i dag är en liten avgift för att få komma i staden även om dom kanske inte får dra dom stora båtarna genom hamnen på grund av risken för haveri o oljeskador.

 

Top