Vittsjö vinner första gruppspelsmatchen

GÖTEBORG. I första gruppspelsmatchen i svenska Cupen vann Vittsjö med 5-0 över IFK Göteborg. En match där Vittsjö inleder mycket starkt, tappade därefter lite i slutet av första halvlek men kom tillbaka och dominerade andra halvlek.

Vittsjö inleder matchen starkt i högt tempo och har efter fem minuter skapat två ordentliga målchanser. Linda Sällström mycket nära att göra mål två gånger om. I den 9 minuten kommer inte oväntat 1-0 målet efter fint förarbete från Lisa Klinga, målet genom Hanna Ekengren. Lite senare har Heidi Kollanen skott som stryker vänstra stolpen. Hanna Ekengren nära att bli tvåmålsskytt i 19 minuten, bollen tar i överliggaren. Vittsjös nya anfallstrio Sällström, Ekengren och Kollanen ser lovande ut. Efter halvtimmen spelad kommer IFK Göteborg mer o mer in i matchen och har efter en frispark skott i ribban. Summan av de första 45 minuterna är att Vittsjö dominerade halvlekens första del framförallt med högre tempo, därefter kom Göteborg in i matchen samtidigt som Vittsjö slarvade en del.

Vittsjö inleder andra halvlek med att förvalta bollen väl, lite lugnare och mer planerat spel. Bolund i Göteborg kommer helt fri med Lauren i Vittsjömålet men skjuter rakt i famnen. I 57 minuten utökar Vittsjö ledningen till 2-0 genom Julia Leas. Sällström nära utöka ledningen efter timmen spelad. Vittsjö gör byte, Adamek och Ekengren ut, Tunturi och Ayers kommer in. Efter fint anfall i 65 minuten är Jessica Ayers centimeterna från att bli målgörare. Det syns nu på spelet att Vittsjö kontrollerar matchen.

Lisa Klinga imponerar med sina alltid öppnande och säkra inlägg. Jessica Ayers gör enkelt o säkert 3-0 till Vittsjö i den 72 minuten. Efter hörna från Heidi Kollanen utökar Vittsjö ledningen till 4-0. Efter hörna nickar Kajsa Lind säkert in 5-0 till Vittsjö.

Nästa match i Svenska Cupen för Vittsjö kommer nästa söndag då FC Rosengård kommer till konstgräset i Sösdala.