Skogsdag i Gundrastorp drar folk från alla håll

VITTSJÖ. Allmänhetens intresse för skog bara växer. Debatten kring skog och skogsbruk ökar. Bönderna blir mer och mer beroende av skogen, på olika sätt.

Därför ordnar Vittsjö LRF-avdelning en stor skogsdag lördagen den 6 april klockan 11-14. Arrangemanget byggs upp i den stora bondbyn Gundrastorp, som är känd långt utanför Vittsjöbygden.

-LRF i Verum ordnade en skogsdag 2022, men det är nu betydligt längre sedan vi här i Vittsjö arrangerade något liknande, säger Jerry Olsson, ordförande i LRF-avdelningen och en driftig och framstående lantbrukare.

-Under förberedelserna har vi mötts av ett oväntat stort intresse från utställare och andra. Vi har faktiskt fått inte mindre än 33 olika utställare…

En lättpromenerad slinga på 600 meter i skogen är kärnan i evenemanget. Även barnvagnar och rollatorer, permobiler och liknande hjälpmedel kan ta sig fram där.

Alla är välkomna till skogsdagen i Gundrastorp på lördag.

Foto från Skogsdag 2022 i Verum. (Foto Sivard Strand)

Skogsmaskiner finns i arbete, banker är på plats med personal och rådgivare, klädfirmor visar upp plagg för säkerhet i skogen, verktyg, redskap och hjälpmedel finns längs banan. Ingen behöver gå hungrig eller törstig i skogen. Allt utom varmkorven är gratis: fri parkering och fri entré. Fritt kaffe och annat. Plus kepsar, reklambroschyrer och annat ”bra att ha”.

- Vädret kan bli avgörande, men vi tror på mycket folk hos LRF på lördag middag säger markägaren och mässgeneralen Jerry Olsson. Arrangemanget är ju öppet för alla , långt utanför LRF:s led.

 

Top