Vittsjö säkrade tre sköna poäng vid hemmamatchen

VITTSJÖ. Hemmalaget vinner mot AIK med 2-0, en helt rättvis seger. En seger med mål av Heidi Kollanen och Tanya Boychuk. Vittsjö GIK hade premiärdagen till ära gjort en hel del för att välkomna publiken. Det fanns extra många publikvärdar för att ta hand om och hjälpa redan vid ingången. Vid entrén fanns även en orkester som spelade under första timmen. Tyvärr var inte vädret det bästa, snö o regn gjorde att publiksiffran stannade på 465 som trotsade kylan denna lördag.

Glädje i Vittsjö- laget efter första målet

Gästande AIK inleder matchen oroande piggt, men redan efter kvarten spelad är det Vittsjö som tar över mer och mer. I den 32 minuten slår Heidi Kollanen direkt på frispark bollen i vänstra krysset. Ett vackert och välförtjänt mål som också blir hennes första i Vittsjötröjan. I det ymniga snöfallet fortsätter hemmalaget dominera. AIK försöker med några skott på mål men Elin Vaughan i Vittsjömålet är säkerheten själv. Lagen går till halvtidsvila med 1-0 till Vittsjö på resultattavlan.

1-0 på väg in i vänster kryss

Andra halvlek fortsätter med dominans för Vittsjö. Laget sätter ordentlig press på gästande AIK som inte tillåts skapa speciellt många farligheter. Duellerna om bollen är många och det smäller ordentligt i flera närkamper men domaren tillåter en hel del. Vittsjö skapar flera hörnor och är flera gånger mycket nära att utöka ledningen. Efter timmen spelad har hemmalaget ett skott i målställningen. Två minuter senare är Tanya Boychuk snabb på en retur från AIK-målvakten och sätter säkert 2-0 till Vittsjö. Hemmalaget gör några byten och fortsätter dominera matchbilden. Efter två minuters tilläggstid blåser domare Sandra Almkvist av matchen.

2-0 sitter i nätet

Vid intervju med Jonas Axeldal, tränare för Vittsjö, var han nöjd matchen. En gedigen seger mot en nykomling som kan vara svår att möta. Visst finns det saker vi kommer slipa vidare på men hela laget gör en fin kämpainsats. Skönt att säkra tre poäng på hemmaplan, troligen även vad fansen förväntade sig. Idag spelade Vittsjö med sitt sedan tidigare invanda spelsystem 4-4-2. -Vi kommer att pausa vårt mer offensiva spelsystem 3–4–3, men kommer inte att skrota detta, avslutar Jonas Axeldal.

I den tredje omgången av årets damallsvenska möter Vittsjö på bortaplan IF Brommapojkarna. Matchen spelas den 27 april med start kl 13.