Vittsjö tappade poäng på Folkungavallen

LINKÖPING. Vittsjö mötte på tisdagskvällen Linköping uppe på Folkungavallen. Efter en ganska jämn första halvlek var ställning visserligen ställningen 2- 0 till hemmalaget, men Vittsjö hade haft flera riktigt bra chanser.

Både Sofie Andersson och Emma Unkuri hade fina skott på mål. Bara det där lilla extra flytet fattades. Endast två minuter efter pausvilan var Danesha Adams påpassligt framme och reducerade till 2- 1, hoppet tändes.

Glädjen blev tyvärr kortvarig, den hyperfarlige Manon Melis, ökade drygt sex minuter senare hemmalagets ledning. Två minuter senare var åter Manon inblandad, denna gång genom assist till Petra Larsson som gjorde 4- 1. I 72 minuten var Emma Sjödahl framme och kvitterade till 4- 2. Emma, Sofie och Danesha ligger därefter på hårt med flera farliga skott som tyvärr inte ger det mål vi hoppas på. I 86 minuten fick Sofie äntligen utdelning för sitt slit, detta innebar reducering till 4- 3. En minut senare, då bara tre minuter återstår av matchen, springer tyvärr Kirsty Yallop på ett gult kort. Efter spelade 90 minuter blåser huvuddomare Linn Andersson av matchen som alltså slutar 4- 3.

Detta innebär att Vittsjö just nu delar 4:e platsen (om man är snäll) med Kristianstad, båda just nu med 29 poäng. Kristianstad är dock lite bättre vad gäller målskillnad och ligger därför före i tabellen. Statistik talar alltid ett tydligt språk. Vittsjö ligger just nu på minus i differensen, det vill säga vi har fler insläppta än gjorda mål, (36 GM mot 37 IM). Om inte Vittsjö nu när det bara återstår fyra omgångar av årets allsvenska skall halka ner, så måste vi få se ett bättre och mer organiserat försvarsspel. Det tar tid, har vi hört den gode Thomas säga ett antal gånger nu. I nästa match, hemma, mot Örebro, den 7 oktober, klockan 14, på Vittsjö Arena, hoppas vi kunna se detta!

Våra tjejer reagerade kanske inför publiksiffran på Folkungavallen. Från den stora staden Linköping var det bara 389 som hade kommit för att se den allsvenska matchen. En ganska blygsam siffra sett mot vad Vittsjö brukar räkna in vid sina hemmamatcher.

Den 7 oktober behövs DU på Vittsjö Arena. Nu skall vi hjälpa vårt lag till en SEGER hemma!