SPF SNAPPHANEN PÅ UTFLYKT I GÖINGEBYGDEN.

VITTSJÖ. Tjugotalet SPF-are ägnade halva fredagen till en utflykt i vår Göingebygd. Vi besökte först Gräsljunga gård och fortsatte därefter till Denningarums gård. Det fina vädret bidrog säkerligen till att allt vi fick se och höra verkligen blev en upplevelse.

Med start klockan tio från Bäckabro kom vi till Gräsljunga gård. Där möttes vi av ägaren och brukaren Mikael Pettersson.

Utbildad lantmästare behärskar han tillfullo uppgiften att driva fädernegården enligt moderna metoder. Vi fick reda på hur gårdens drift är upplagd och vi lärde oss hur man bäst behandlar äggen man köper. Äggen packas till konsumenterna efter storlek och vikt. Utöver äggproduktion driver man avel av lamm och får. Det är ett levande material som kräver omtanke och kunskap. Fåren är av den gotländska rasen. Den ger bl.a. ett mycket vackert och mjukt skinn.

Det var, för en novis, en mycket fängslande och pedagogisk beskrivning vi bjöds. Efter kunskapsinsupandet vidtog tillfälle till inköp för hugade köpare.

Från Gräsljunga for vi vidare till Denningarums gård, som drivs av familjen Ivarsson. Här blev vi undfägnade en god lunch.  Värden beskrev även vad man odlade och vilka djur man kan möta när man promenerar runt för att beskåda de olika odlingarna. Här finns myskankor, lamadjur och hängbukssvin och andra exotiska raser. Gården är öppen dagligen för allmänheten mellan juni och september.

Top