KLÄDERNA HAR KOMMIT VÄL TILL PASS I KYLAN.

VITTSJÖ. Trobecks fylls nu efterhand med flyktingar. De skänkta kläderna, som förvaras i Smyrnas lokaler på Strandgatan, kommer nu väl till pass. På lördagen, vid middagstid, kom ett tjugotal för att välja ut persedlar som passar och som skyddar i kylan. Småttingarna som var med fann en hel del leksaker att sysselsätta sig med.

Det är Resursgruppens medlemmar som hämtar dem på Trobeck och ser till att de skänkta kläderna kommer till användning. Barnvagnarna och leksakerna har nu funnit sina användare.
Insamlingen torde fortsätta som planerat - de behövs.
Tisdag och torsdag kl. 16.00 – 18.00 och lördag kl. 10.00 – 12.00.
Tel. 0451-23 086.

Tyvärr verkar det som om de gemensamma lokalerna på Trobecks inte kan nyttjas fullt ut av de inflyttade. Orsaken till det är inte riktigt klar men troligen är det en fråga om vad som ingår i de boendes hyror. En sak är dock helt klar och det är att de boende måste kunna få komma tillsammans och lära känna varandra. Merkostnaden torde vara en struntsumma i sammanhanget. Allt annat är otillbörligt.

Bilderna visar nöjda och glada äldre och barn när de väljer vad de förstår är nödvändigt i den vinter de redan fått smaka på och som just börjat.

Top