KALLE OCH MARCUS BLEV ÅRETS VITTSJÖBOR

VITTSJÖ. Årets Vittsjöbo 2013 blev två som fick sina certifikat dagen innan Nyårsafton.
Det var Karl Gustav Johansson i Snickartorp och Marcus Olofsson vid Lehultsvägen som fick utmärkelsen sedan flera personer lämnat in förslag till nominering.


BILDER: Ewa Wendt och Leif Thånell överlämnar
certifikatet till Karl Gustav Johansson ........


........ och till Marcus Olofsson.

Karl Gustav Johansson erhöll utmärkelsen med motivering att han är en tillgång för bygden och en hjälpande hand till medmänniskor som behöver hjälp. Kalle äger företaget ”Grus & Makadam” och utöver denna service finns han alltid till hjälp där det behövs.
Det var en förlägen Kalle som tog emot utmärkelsen hemma i bostaden. Makan Mona fanns på plats och uttryckte sig ”Det har jag tyckt i många år!” när hon läste motiveringen.

Marcus Olofsson fick certifikat trots sin unga ålder. Motiveringen var att han varit lojal och starkt engagerad genom många ideella insatser. Dessa ideella insatser behövs för en liten orts överlevnad. Hans insatser har utförts vid många olika evenemang i orten.

Detta var det 25:e året som denna utmärkelse delades ut i form av certifikat. Överlämnandet av certifikaten skedde genom Ewa Wendt, Leif Thånell samt Ebbe Persson. Upprinnelsen till denna form av utmärkelse har skett helt på privat initiativ.

 

Top