Operativ- systemet XP försvinner

Microsofts operativsystem Windows XP som sedan 2001 funnits i datorer världen över och fortfarande finns, är nu definitivt på väg bort från marknaden. Från den 8 april i år kommer Microsoft inte att uppgradera eller ge support på XP och många varnar nu för att de som fortfarande kör Windows XP på sina datorer kommer att bli utsatta för virusangrepp och andra problem.
Tillverkarna av program för virusskydd kommer att fortsätta uppdatera sina användares program med nya versioner mot angrepp. Detta kommer på sikt dock inte att hjälpa eftersom ingen uppdatering av själva XP görs utan brister i detta kommer att kunna utnyttjas av de som tycker detta är roligt.
För företag som använder XP och för dem som har nätverk hemma med samma operativsystem, kommer det att bli extra sårbart eftersom den då kan bli utsatt för attack i form av virus eller dataintrång och sedan smitta övriga datorer i nätverket.
Vad kan man då göra för att även framöver kunna använda sin dator och känna sig trygg? Svaret är enkelt – har du Windows XP i datorn så skaffa ny dator!
Du kan läsa mer om detta här http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/end-support-help

Top