Arenan klar inför premiären

 

VITTSJÖ. Det mesta på Vittsjö Idrottspark står nu klart inför premiären den 13 april. Planen ser väldigt fin ut. Under onsdagen föll dock snön under lagets träning.

Idag, i stålande sol, kunde dock Bosse Erlingsson mäta temperaturen 11 grader, en decimeter ner i gräsmattan. Gräset växer säger han med ett leende.
Bosse menar att man på grund av den gynnsamma våren nu ligger en månad före hur det såg ut i fjol. Tyvärr har det kommit för lite regn, så jag funderar på att starta bevattning redan nu.

Vi har nu fixat taket till den läktare som stormen gick hårt åt i höstas. Det arbete som pågår just nu, är att man bygger en plattform för filmteam på ett av taken.

Vi är skyldiga att filma samtliga våra hemmamatcher, säger Bosse. Tanken är att alla lag skall kunna ta del av alla matcher och naturligtvis genom detta kunna utvärdera varandra, vilket man ibland gör i bussen på resan hem efter bortamatcher.

Nästa steg på arenan kommer inför hösten. Då måste vi ha belysning av planen bland annat för eventuella TV sändningar. Lite längre fram ställs ytterligare krav från Svenska Fotbollsförbundet. De kräver att vi lägger ner värmeslingor i gräsmattan och dessutom har plantäckning för att skydda dels mot snö men även för störtregn. Detta sista har vi dock dispens med fram till 2015, avlutar Bosse.

Är det verkligen rätt av Svenska Fotbollsförbundet att ställa alla dessa krav, gynnar detta den idrottsliga tillväxten, eller får vi fler klubbar som tvingas i ekonomiska problem?

Top