behöver man körkort i golf ?

 

VITTSJÖ. Varje år anordnar Wittsjö Golfklubb utbildning för de som vill lära sig spela golf. Efter genomgången utbildning får man ett Grönt Kort som är golfens körkort. Utbildningen är ett mycket bra sätt att från grunden under ledning av erfarna instruktörer lära sig att slag för slag flytta den lilla vita bollen från utslagsplatsen (tee) närmre och närmre flagg för att sedan med en sista putt sänka den i hål. Hur lätt som helst !

Svingträning med PGA-pro Lars Jagetun

I teorin är det väldigt enkelt men de som byggt golfbanan har placerat ut träd, grushålor (kallas för bunker) och en massa bäckar och sjöar som alla ligger i vägen för golfspelaren. Det finns dessutom en massa regler att följa och ett finurligt beräkningsprogram (kallas handicapsystem) som innebär att alla har samma förutsättningar för att spela och ha roligt tillsammans.

Vårens grupp på 15 personer skall under sammantaget sju tillfällen få lära sig grepp och svingträning, puttning, pitch och bunkerslag, chippning och att slå riktigt långt (och rakt) med den klubba som många golfare hyser stor respekt för - drivern. Detta varvas med teorilektioner i regelverk och hur man räknar i handicapsystemet.

Daniel lär ut hur man chippar in bollen

Efter genomgången utbildning, och om kursledarna finner att man är lämplig, får man sedan ut och spela på banan och förhoppningsvis hjälper de nya kunskaperna till så att alla hinder på banan kan övervinnas hur lätt som helst - eller ?

Så visst måste man ha körkort i golf det kräver Svenska Golfförbundet och det är verkligen till nytta för både nya spelare och de som redan spelat några år att veta att de spelare man möter på golfbanan kan både säkerhets- och etikettregler.

Vill man sedan bli bättre så finns det en mycket populär Golfskola att gå på under ledning av Wittsjö Golfklubbs PRO Lars Jagetun med medarbetare, mer om detta i en senare artikel.

Vill Du också lära Dig spela golf är det bara att besöka golfklubben så får du hjälp med alla frågor.

FORE !!!!!

 

Top