VANDRING I GRÄNSLAND SKÅNE - HALLAND

VITTSJÖ. På lördagsmorgonen samlades ett drygt tiotal vandrare bakom Vittsjöhallen. Målet denna lördag var en vandring på Hallandsåsens sydsluttning. Väl fördelade i bilar nåddes startpunkten efter en knapp timma. Med två hundar, Vicky o Frode och drygt tio vandrare startade vi vår färd utmed stigar och mindre skogsvägar. Vädret denna lördag var väldigt gynnsamt för just vandring, lite sol, uppehåll och lagom varmt i luften.

Naturligtvis blev det ett antal stopp utmed leden, fikan kom fram och snacket om vad man upplevt kom igång. Vissa hade vandrat samma led under hösten men slogs nu av det faktum att avsaknaden av just löv på träden gjorde att utsikten var helt annorlunda.

Vandringen utmed ravinen vid Trollabäcken mot Snapphanestallarna var enorm, vilka rasbranter, helt orörd natur, stillheten, det porlande vattnet i bäcken, den gamla platsen för Snapphanarnarnas tillhåll.

Ja, alla intryck gjorde att vandringen inte kändes speciellt påfrestande. När vi åter nådde parkeringen för bilarna inföll en känsla av välbefinnande, sinnet hade fått fantastiska intryck, kroppen hade fått motion och detta under trevlig samvaro och konversation. Min lilla Vicky sover just nu väldigt belåten med dagen.

Den 26 april är det åter dags för vandring, har du lust att följa med är det bara att komma till ”starten” bak ICA, slå gärna en signal till Lena (se kalendern). Då är det dags att åka till Hjörnered och Spishall, Hallandsås högsta punkt med fantastisk utsikt över södra Halland.

Top