ÄLDSTA SKOLAN I VITTSJÖ HAR EGEN FASTIGHETSFÖRENING

 

BJÖRSTORP/EMMALJUNGA. Fastighetsföreningen vid Björstorp skola har hållit stämma i den gamla skolan från år 1877. Undervisningen i skolan upphördes 1965 och efter en period som hemvärnsgård bildades Björstorp skolas fastighetsförening år 2006. Ändamålet med bildandet var att bevara den gamla skolan för framtiden. Detta har också lyckats.

Tre deltagare vid fastighetsföreningen stämma.
F v Anders Larsson, Arne Gunnarsson och Jan Rosèn.

Fastighetsföreningen har omkring 25 medlemmar, både från orten och även medlemmar i förskingringen som haft sin skolgång i Björstorp. Ur verksamhetsberättelsen framgick bland annat att skolan varit uthyrd vid några tillfällen.

Till ordföranden i föreningen omvaldes Kjell Nilsson. Omvalda blev även ledamöterna Bengt Winkvist och Ann- Charlotte Nilsson. Kvarvarande i styrelsen är Jonas Olsson och Sven- Uno Larsson. Årsavgiften beslutades till oförändrat 50 kronor.

Enligt planerna kommer deltagare från Tjernobyllägret i Broby att förlägga en underhållning till Björstorp. Styrelsen fick i uppdrag att vidare behandla ärendet. Vidare meddelades att uthusbyggnaden som bland annat innehåller två toaletter av den gamla skolmodellen, hade skadats under en av stormarna. Reparation skall utföras. Stämman avslutades med kaffesamkväm i den gamla lärarbostaden.

Top