SÅNG, TAL OCH MUSIK PÅ 40:e SOPPLUNCHEN

VITTSJÖ. Vid den 40:e sopplunchen i Vittsjö församlingshem serverades fisksoppa till de drygt 50 besökarna som bänkat sig runt borden. Lunchens underhållare var mor och dotter, Siv och Sofia samt Curt, samtliga med anknytning till Stavshult, Verum.


Lunchunderhållare Siv, Sofia och Curt från Verum

Efter måltiden var det Siv som berättade om sitt innehållsrika liv som distriktssköterska inom hemtjänsten. Under de nattliga turerna med besök hos behövande vårdtagare var det många glädjeämnen som kom fram vilka hos delgav lyssnarna. Många gånger blev det lång vänskap som odlades fram vid de nattliga besöken.
I sitt arbete mötte hon ofta livsglädje hos vårdtagarna och detta smittade av sig. Hon uttryckte sig som att hon jobbade för livet hos vårdtagarna! Siv avslutade sitt anförande med en kort betraktelse med anknytning till sitt arbete.

Dottern Sofia sjöng flera sånger bland annat om Pärleporten och en förklarande kärleksvisa. Solisten sjöng vidare flera sånger till ackompanjemang av Curre Nilsson. De båda kvinnorna avslutade med duetten: Om en underbar dag och lika underbar värld.

De tre aktörerna tackades med var sin blomsterbukett och Carl-Olof Danielsson avslutade med en kort andakt.

Top