TÄLTMÖTEN I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Tältmöten i Vittsjö har tämligen lång tradition bakom sig.  Den 21- 25 maj blir det åter ny serie med tältmöten i Vittsjö med ekumenisk samverkan. Det är snart ett hundra år sedan de första tältmöten hölls i Vittsjö och Emmaljunga. Då var det trätält som gällde.

BILD: Kaffebordet var dukat på ”gröningen” mellan missionshuset från 1949 och tältet. Bilden från Hästhult 1951.

Denna verksamhet kallades ”trätältarna” och sannolikt var det Pingströrelsen som verkade mellan träväggarna. På andra platser i landet var det även Jehovas vittnen och Mormoner som hade denna verksamhet.

Det första tältet för tältmöten fanns på Marknadsplatsen 1934 med Helgelseförbundet som arrangör i nyinköpt tält. Verksamheten utvidgades då fler religiösa samfund började denna utåtriktade verksamhet. Vid den mest intensiva perioden av tältmöten med EFS som arrangör var i början av 1950-talet. Då fanns det missionstält rest i Hästhult, Mörkhult, Furutorp och Vittsjö veckan efter varandra. Då samlades det många personer till dessa träffar.

Numera är det helt ekumenisk samverkan då missionstältet börjar sin verksamhet på Marknadsplatsen den 20 maj klockan 19. Olika talare och sångare medverkar. Talare blir Martin Jonsson, Varberg, Anette och Håkan Olsson, Esperöd, Majken Wahlström (Hässleholm), Rickard Lundgren, Daniel Kaiberger, Mölndal och Carl- Olof Danielsson.

Top