TRE KÖRER OCH EN SOLIST SJÖNG I VERUMS KYRKA.

VERUM. En fluga ger ingen sommarsång men drygt 40 flugor på strupen gav en magnifik sommarkonsert under vårtid i Verums kyrka. Det var Bygdelaget genom allas Curre som arrangerade denna konsert till förmån för Furuboda ungdomsgård vid Åhus. Nära 150 lyssnare gav drygt 4.200 kronor som senare kommer att överlämnas till ungdomsgården.


Verumskören som sjöng i Verums kyrka till förmån för Furuboda.

Bygdelagets ordförande Anders Paulsson sa i sitt anförande att applåder var välkomna men en viss sparsamhet åberopades. Bifall skulle utbringas med handflator och extra kraftiga vid teckengivning!

På plats i koret samsades Bjärnums Manskör och Snapphanekören om platserna då de inledde med ”Vintern rasat” och fortsatte med ”Vårsolens glans” samt ”ljuva våren”


Manskören från Bjärnum och Snapphane-
kören var gästsångare i Verum.

Lokala sångförmågan Sofia Larsson sjöng om ”den underbara dagen” med Curre Nilsson vid pianot. Lokala Verumskören sjöng om ”flygande fågel i sitt näste”.
De tre körerna framträdde gemensamt med sång om ”regnbågen” samt ett par andra sånger. Sofia Larsson sjöng Edelweiss med körerna som utförde bakgrundssång i dämpad ton.


Sofia Larsson var uppskattad solist i Verum kyrka.

Kvällens andakt hölls av Calle Präst och andakten inramades av vårpsalmer och de båda gästande körerna sjöng innan Anders Paulsson fördelade lyssnarnas tack till aktörerna. Det har varit en kväll med flera guldkanter sade Anders Paulsson och delade ut var sin ros till alla medverkande. En speciell och ihållande applåd tillägnades organisatören Curre för ett utmärkt program och körerna tackade med ”sången som väller fram” innan Sofia Larsson avslutade med Jag håller hans hand, med körsång i bakgrunden.


Top