Lions ljusfest i Bjärnums Ankdam

BJÄRNUM. Många Bjärnumsbor har nu uppmärksammat Lions återkommande fina, stämningsfulla, ljusfest i Ankdammen.

Ett antal Lionsmedlemmar var på plats och hade riggat upp tält för utlämnandet av lyktor och hade placerat ut välkomnande marschaller och vackert brinnande eldkas.

Nils Hansen lägger i lyktor

Noa Dacke hjälper också till

För en tjuga kunde man hämta en lykta vid Lions tältbord och med den i handen gå bort till dammkanten och där få hjälp att sätta ner den i vattnet.

Bengt Ottosson lägger i lyktor

Lyktan satte man ut för att hedra någon anhörig eller vän, för något kärt bortgånget husdjur eller för offer i världen genom svält, krig, attentat, ebola, cancer och sjukdomar eller katastrofer.

Marianne Svensson, Charlotte Dacke och Sven-Ingvar Persson vid lyktbordet

Många strömmade till och stundtals var det kö vid lyktbordet och vid isättningen. Många dröjde sig kvar och lyssnade till pastor emeritus Staffan Örneskans, som höll ett vackert tal om ljusfestens innebörd och vilka som därigenom hedrades.

Staffan Örneskans håller tal

Allteftersom ljusen fler och fler placerades ut började alla känna stämningen stiga, en sorts mysig känsla av att på detta sätt få delge sina tankar till bortgångna. Det underbart sköna, för årstiden, varma vädret bidrog till förhöjning av detta.
Lions bjöd på kaffe och kaka, vilket de flesta inmundigade till ett svagt sorl av prat och gemenskap.
Alla lyktorna såldes ut och räckte knappt till.  Inbringade 2340:- som oavkortat går till Cancerfonden.
Detta var tredje året i följd och alla känner nu att denna ljusfest har kommit för att bli en årlig tradition i Bjärnum.

Top