INNEBANDY I VITTSJÖ MEDBORGARHUS

VITTSJÖ. Emmaljunga Peatgraves har sedan ett antal år haft innebandy på programmet. Som hörs av namnet är innebandy en innesport, och alla hemmamatcherna spelas i Medborgarhuset i Vittsjö. Eldsjälarna som startade klubben är fortfarande med och nya ledare kommer hela tiden fram. Innebandy är en intensiv sport, helt i klass med ishockey. Spelet böljar snabbt fram och tillbaka och då och då smäller det till i planket.

Vittsjö P13 Övre raden: Ledarna Alexander Henriksson, Peter Karlsson
Mellanraden: Erik Erlingsson, Viktor Nilsson, Elias Eldonsson, Albin Lindskog, Hugo Svensson, Viktor Karlsson
Nedre raden: Edvin Nilsson, Måns Wanstadius, Bobo Andersson, William Malm, Matteus Nilsson. Liggande: Alfred Nilsson

 

Verksamheten drivs i ganska stor skala. Förutom spelare från Emmaljunga och Vittsjö i laget, deltar också spelare från Vankiva i söder till Markaryd i norr. Innevarande år finns ett herrlag som spelar i div 4 Skåne, ett damlag som spelar i div 3 Skåne och 3 ungdomslag. Seniorlagen huserar i mitten av sina serier medan P15 ligger på nedre halvan i sin serie. Knattelaget tar hand om nybörjarna som vill känna på sporten. För P13 finns ingen riktig serie. Där bedrivs matcherna som poolspel, där oftast tre lag samlas på en ort för att spela två matcher per lag.

En sådan sammankomst gick av stapeln i Vittsjö nu i söndags. Emmaljungas motståndare kom från Ängelholm och Helsingborg. Ungdomarna i Emmaljungalaget hade en kanondag och firade stora triumfer. Ängelholm besegrades med 8 – 2 och Helsingborg med 11 – 3.

 

Senare under dagen spelade P15-laget mot Örkelljunga. Detta blev en riktig rysare. Till sist fick Emmaljunga dock ge sig efter en fin upphämtning till 4 – 5.

Stämningen i hallen var som alltid på topp, spelarna på gott humör och korven , kaffet och kakorna lika goda som vanligt. Detsamma gäller alltid, även om resultatet skulle gå emot.

Så gör gärna ett besök vid något matchtillfälle. Du kommer inte att bli besviken.

Top