MOBIL OCH SKOGSARBETE HÖR SAMMAN

VITTSJÖ. Följande händelse har inträffat i dagarna där den drabbade i jagform själv berättar:

Jag gick till skogs med röjsåg för att röja undan buskar. Naturligtvis hade jag mobilen lätt tillgänglig i en ficka. Dessutom hade jag vidtalat min hustru att jag skulle vara hemma senast ett visst klockslag.

Bild: Motorsåg, röjsåg och mobil är tre enheter som hör samman.

Nu hände det att jag snubblade på en gren eller rot och föll framlänges med röjsågen under mig, fortfarande hållande i röjsågens handtag varför sågklingan var på behörigt avstånd. Rörligheten är inte det den varit och jag lyckades inte lossa röjsågen från bältet trots många försök. Terrängen var sådan att jag inte kunde vrida mig eller komma över på en sida.

Ansträngningarna började märkas i huvudet och jag vilade upp en stund. Jag insåg då att jag var hjälplös i denna situation. Då ringde jag 112 och beskrev situationen att jag inte var skadad men var oförmögen att resa mig upp. Efter en stund ringde lokala Räddningstjänsten och jag kunde beskriva min plats.

Jag var utmattad och minns inte hur jag lyckades befria mig från röjsågen. Jag minns inte hur jag förflyttade mig något tiotal meter till skogsväg. Det första jag minns var att min hustru ringde då jag inte var hemma i tid. Jag förklarade situationen att hjälp var på väg. Sen minns jag personalen från Räddningstjänst ropade och jag kunde vägleda dem. Jag kom lyckligt hem fast med stor ömhet i muskler efter mina ansträngningar att ta mig upp. Tack Räddningstjänsten!

Ett råd: HA ALLTID DIN MOBIL INOM RÄCKHÅLL!

Top