91:a Vasaloppet söndag 8 mars 2015

MORA, VITTSJÖ. Då kommer vi, LES och jag, tillsammans med tusentals andra runtom i Sverige att sitta framför TV:n och följa årets Vasalopp.
Vän av ordning undrar då förstås, ska inte LES vara på plats och åka själv. Men då ändrar till har åkt, för han körde sitt lopp i måndagens Öppet spår, det 48:e i ordningen.

Till måndagens Öppet spår hade 8 000 anmält sig, 6 241 kom till start. Kl 07 släpper man loss deltagarna från Försvarsmakten och fem minuter senare drar så Veteranerna i väg tillsammans med övriga skidlöpare.

Svårvallat även i år och vädrets makter stod för både snö, regn, solsken och blåst längs vägen från Berga by till Mora. Termometern visade från -1 till + 4. I Risbergsbacken fick LES valla om och det tog sin lilla tid i anspråk.

Längs vägen så körde jag även i år servicebilen och i år hade ryggsäckens obligatoriska förråd utökats med kycklingsoppa och makaroner med köttfärssås.

Våra egna matkontroller hade vi i Mångsbodarna, Risberg , Sjöarna innan Everteberg, Vasslan efter Evertsberg, Oxberg och Hökberg.  I Mora väntar jag med spänning på att han ska komma i mål och det gör han 17.30.

Årets tid blir 10 timmar 30 min 31 sek.

Nästa år är det skottår och då går måndagens Öppet spår den 29 februari.

Top