SKANSENBACKEN INBJÖD TILL HÖGRE HASTIGHET

VITTSJÖ. Skansenbacken på väg 117 i norra delen av Vittsjö inbjuder till högre hastighet än vad lagen tillåter. Det blev dryga extra utgifter för tolv bilister som överskred gällande 50 km/tim. Under en timmes tid skedde kontrollen på denna för lagstiftarna en ”gyllene ” penninggruva.

Inspektör Ulrika Lundberg har kontroll på annalkande fordon vid Skansenbacken.

Tre poliser med hastighetskamera fanns på plats och det var nästan kö vid vissa tillfällen av bilister som ganska motvilligt godkände sina försyndelser. Den bilist som hade mest bråttom i nedförsbacken vid Skansen höll 76 kilometers hastighet och fick inbetalningskort på 3 600 kronor.

Bötesbeloppet för upp till tio kilometers överskridande är 2 000 kronor. Sen ökar det till 2 400 kronor vid ytterligare fem kilometers överskridande. Liknande pålägg görs var fem;e kilometer. Alla bilister som stoppades vid Vägförvaltningens gamla garage fick blåsa i alkotest men glädjande inget positivt resultat kom fram.

Den bilist som överskrider 30 kilometers hastighet blir av med sin ”åkbräda” längre eller kortare tid.

Som ”fotograf” fungerade Ulrika Lundberg som har inspektörstitel vid myndigheten i Hässleholm medan hennes kolleger på platsen kom från Kristianstad. Dagens övervakning kommer att ske inom Hässleholm kommun men var de finns nästa dag är inte bekant. Vid dagens kontroll kontrollerades hastigheten i båda riktningarna.

Vid dagens kontroll var det inget lastfordon som överskred gällande hastighet men normalt är det någon sådan förare som ”åker dit” på grund av pressat schema. Gällande hastigheter är till att följas och inte överskridas!

Top