VITTSJÖ TURISTFÖRENING HÖLL ÅRSMÖTE

VITTSJÖ. På onsdagskvällen den 25 ds höll Vittsjö Turistförening sitt årsmöte på Campingen. Tjugotalet medlemmar hade hörsammat kallelsen. Förhandlingarna tilldrog sig i serveringen i Servicehuset. Det välordnade mötet var avklarat på cirka 45 minuter.

Vittsjö Turistförening är inte bara en organisation som driver Campingplatsen vid Vittsjön. Läser man verksamhetsberättelsen så förstår av rubrikerna att föreningen har en hel del uppgifter att ombesörja.

Campingplatsen

Under det gångna året man haft hög beläggning vilket ger föreningen en god likviditet och en bra ekonomi. Rubriker i ortens tidning, Norra Skåne om svartbygge på Campingplatsen berörde många i byn. Det ”äventyret” är nu avklarat. Länsstyrelsen är nöjd med förklaringarna som givits och lägger för sin del ned ärendet. Dock med tillägget att i framtiden ”fråga först”. En lärdom att beakta. Även Riksenheten för miljömål lägger ned förundersökningen då inget brott föreligger. Även det målet är således helt avskrivet.
Turistbyrån med sin serviceverksamhet fanns under sommaren i servicehuset vid infarten till Campingen. Två turistvärdinnor var anställda.

Gåsadammen.
Turistföreningen har ansvaret för gässens och övriga fåglars utfodring. Gåsadammen håller man delvis isfri vintertid. Flaggning sker på allmänna flaggdagar vid Campingen. Under Vittsjödagarna även i byn genom föreningens försorg.

Vittsjö Försköningsfond.
Turistföreningen har i uppdrag att på sitt årsmöte utse styrelsen för Vittsjö Försköningsfond. Försköningsfondens verksamhetberättelse förelåg för genomläsning. Fonden har till uppgift att följa händelseutvecklingen i byn och att bevaka, påverka, agera och ta initiativ. Man har kontinuerlig kontakt med kommunen rörande uppsnyggning/ röjning av parkområden m m.

Efter att dagordningen var genomgången bjöds alla på hemgjord smörgåstårta med drycker och kaffe därtill.

Top