GATUKONTORET KLIPPTE NER HÄCK!

VITTSJÖ. Villaägare kan inte göra hur som helt fast vi bor i ett så kallat fritt land. Häckar och buskar får inte skymma sikten för trafikanter fast en häck kan vara ett skydd mot insyn.
Allt från gatukontor till Trafikförordningens 10:e kapitel säger också att växtligheten får inte växa ut över trottoar eller vägbana.

Så här ser den skymmande häckens rester ut i dag.

Detta har en villaägare på Vången fått erfara. Boende ansåg att häcken på deras tomt förhindrade insyn i deras bostad och lät den stå kvar trots anmaning att ansa växtligheten. I stället för att utdöma vite till fastighetsägaren tog gatukontoret saken i egna händer med stöd från Vägtrafikförordningen.

I går eftermiddag kom personal från gatukontoret i Hässleholm ock klippte ner häcken som sträckte sig en bit in på körbanan.

-Vi har utfört arbetet för att tomtägaren inte skulle drabbas ekonomiskt säger trafiksamordnare Håkan Johansson i Hässleholm, som har stöd i lagen för agerandet.

Häcken är nu borta och trafiken samt gående kan nu färdas ostört. Hur villaägaren ser på saken är inte bekant men det har blivit fri sikt till gatan och de som passerar. Vid kommande och identiska fall är det inte säkert att myndigheterna är så tillmötesgående. Gatukontoret och Trafiknämnden kan ge besked om vilka regler som gäller.

Top