BJÄRNUMSELEVER VANN SM-PRIS

BJÄRNUM. Årskurs 7 i Bjärnum skola vann ett bronspris med sitt bidrag "husvagnen" i "SM i fågelholk" som Naturskyddsföreningen i Sverige arrangerade. Holkarna i tävlingen kommer att sitta på Lillskansen under hela sommaren och de visades för första gången på Trädgårdsmässan i Stockholm där besökare fick rösta fram vinnarna.

Den fina holken från Bjärnums sjundeklass har uppskattats av många och den visades också bland annat i TV4:s Nyhetsmorgon och SVT:s Gomorron Sverige.
Priset bestod i en naturupplevelse och levererades av medlemmar i Naturskyddsföreningens krets i Göinge. Eleverna åkte till Kopparhatten vid Söderåsens nationalpark och vandrade sedan via Skäralid ner till Naturum.

Bokarna lyste i skir grönska och eleverna kunde njuta av det magnifika landskapet. Skolan fick även ett ex. av Naturskyddsföreningens bok "Upplev Sveriges natur" som SNF:aren och naturfotografen Mikael Gustafsson, Hästveda gjort 2014 tillsammans med Martin Emtenäs, SVT och där Söderåsen och Skäralid är en av 96 platser som presenteras.

Top