50 BESÖKARE KOM TILL FRIVILLIGT HUSFÖRHÖR

HULTATORP. Förr i tiden. För så där mer än 100 år sen var boende inom viss rote tvingade att besöka husförhöret. Detta skedde säkert med vånda och oro. Vid hembygdsföreningens husförhör i Hultatorp skola var ingen tvingad att besöka, det kom i alla fall över 50 besökare.

Sång- och musikgruppen som underhöll vid husförhöret.

Stefan Dahlström var husförhörsledare, han förklarade att det enda husförhör han upplevt var det med Emil i Lönneberga! Därmed var tonen given för ett (Calle Präst) förhör i humorns tecken.

Husförhörsledare var humoristiske Stefan Dahlström.

Medan kvällssolen hade fallit under horisonten inleddes samlingen med Blott en dag... De 15 sångarna och musikerna inledde sin underhållning med Sången som växer fram, samt sång om Ljuset med melodi ”Var jag går i skogar”.
Husförhörsprästen inledde med en drastiskt sjöfartshistoria där han inte kunde verifiera sanningshalten. Kristendomen kan i vissa fall jämförs med massmedias kända profiler samt att två protokoll i samma ärende kan bli helt olika. Så kan olika människor också uppfatta kristendomen med varierande vägledning. En äkta kristen vägledning sammanfattas dock i Luthers Lilla Katekes.

Besökarna förhördes om de tio budorden och klarade av dessa utan att läsa innantill. Ett husförhör med flera humoristiska inslag var avslutat.
Sång- och musikgruppen fortsatte sin underhållning och avslutade med Han är min sång. Denna sång var så bekant att det blev unison medverkan. Med all rätt sjöng gruppen önskesången Räck mig din hand. Den unisona bugning uppskattades liksom sången och musiken. Det var inte enbart sången och musiken som uppskattades utan även den glädje som gruppen utstrålade.

Besökarna hade också möjlighet att ställa frågor till ledaren. Denna enda fråga besvarade galant. Angående den flyktingkatastrof som är rådande betonade prästen att man kan gärna vara politisk utan att var partipolitisk. Hjälp behövs i den situation som uppstått men kanske någon i grannskapet också skulle behöva hjälp!

Gemyt kring kaffebordet.

Kvällens värdinna Erna Olsson bjöd besökarna på kvällsfika med hembakat. En frivillig avgift för samkvämet kommer EFS tillgodo.
Sammankomsten avslutades med andakt och ”kvällspsalmen”

Top