Teaterintresserade besökte Malmö Opera

MALMÖ/ VITTSJÖ, BJÄRNUM. Ett femtiotal medlemmar från VittsjöBjärnum Teaterförening besökte Malmö Opera för att se uppsättningen av ”Top Hat”. Teaterföreningen med Anita Tidblad i spetsen hade verkligen, återigen lyckats.

Allt var så välorganiserat, bussresa, mat, fika, det kom verkligen att tillsammans med upplevelsen på Operan att bli en trevlig eftermiddag och kväll.

Top Hat, är en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder mitt i depressionens 30-tal. Vi kom att bjudas på en lättsam berättelse om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd kan lägga i vägen. Uppsättningen handlar om Broadwaystjärnan Jerry Travers som förälskar sig i societetsflickan Dale Tremont och jagar henne genom London och Venedig för att vinna hennes hjärta. Allt speglar naturligtvis samtidigt Fred Astaire och Ginger Rogers, det ikoniska, kända filmpar som nog känns igen av väldigt många.

Ett antal kända skådespelare finns med i uppsättningen.

I rollen som Jerry Travers finns Sindre Postholm. Han är ubildad på Balettakademien i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum.

Som Dale Tremont återfinns Linda Olsson.

Linda är även hon rutinerad och har medverkat i bland annat My fair Lady och Rivierans Guldgossar, Teaterbåten och i I hetaste laget.

Horace Hardwick spelas av Lennart Jähkel. Lennart är även han en känd skådespelare. Han känns igen från bland annat tv-serier som Pistvakt och c/o Segemyhr men också från filmer som Jägarna och Såsom i himmelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I rollen som Mage Hardwick, den tuffa, beräknande kvinnan finns Pia Johansson.

Pia fanns med i Göta kanal 2 men är kanske mest känd som regelbunden gäst i TV- programmet Parlamentet.

Som betjänten ”Bates” återfinns Johannes Brost. Johannes, en av Sveriges mest namnkunniga skådespelare. Han var Jokern i Rederiet, Guildenstern i Ragnar Lyths Hamlet och han fick nyligen en Guldbagge för bästa manliga huvudroll för sin insats i Avalon.

En ganska dråplig scen från då Jerry Travers och Mage Hardwick åker flygplan.

Som så ofta i ......., Jerry Travers "får" sin Dale Tremont till slut!

Resan tillsammans med VittsjöBjärnum Teaterförening blev en på flera sätt trevlig upplevelse. Naturligtvis frotteras du med andra teaterintresserade, samtidig som du upplever en allt igenom välorganiserad resa, där du genom föreningen får allt ”serverat o klart”.

VittsjöBjärnum Teaterförening har sin logotype på denna webbtidnings startsida, här finns naturligtvis mycket mer information.
Nästa teaterresa är planerad till den 14 november, då man kommer att besöka Kristianstad Teater för att där uppleva föreställningen "Trollkarlen från OZ".

Top