”ETT ODJUR TILL HEMBITRÄDE” kommer till Vittsjö

VITTSJÖ. Torsdagen den 8 okt. klockan 19 blir det teater i Vittsjö Medborgarhus! Det är Vittsjö-Bjärnum Teaterförening som bjudit in pjäsen ”ETT ODJUR TILL HEMBITRÄDE”.

Pjäsen är en nyskriven komedi i folklig anda där det bland annat kommer att drivas med klass-samhälle, moral och pigdebatt. Som så ofta i komedier finns ett alvar i botten.

-Det hela utspelar sig dagen före midsommarafton 1942 och midsommarfirandet skall förberedas i det högborgerliga hemmet. Köket har dock ”svängdörrar”, det ena hembiträdet efter det andra åker ut med huvudet före och så gör även Malin, som husmor Regina Johansson, född Löwenstråhle, anklagar för att slå sönder varenda karott.

Nu har man ingen som kan laga maten till midsommar. Problemet är att paret Johansson har bjudit mycket fina gäster! Mannen i huset, Agaton får i uppgift att hitta en ny piga och kommer hem med det rekorderliga "hembrädet”, Rut Andersson.

Rut kommer ifrån landet och har ”varit med förr”. Hon inför snabbt nya regler om hur hemmet måste skötas.

Rut gör allt utom att laga midsommarmaten, hon vänder upp och ner på hela huset till paret Johanssons stora förskräckelse. Till råga på allt har paret Johanssons dotter börjat träffa en ung man utan deras vetskap. På Agatons fabrik har det hotats med strejk. Som om inte det vore nog med bekymmer, så bär hembiträdet Rut på en stor hemlighet som drabbar hela familjen Johansson på midsommarafton så att inte bara hemmet utan hela deras tillvaro vänds upp och ner……

I pressrelease skriver Anita Tidblad. Datum den 8 oktober tid kl 19.00 Pris 140:- men om du är medlem i teaterföreningen och har scenpass är priset 120:-. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Top