KYRKANS YNGRE MEDLEMMAR GICK TAKTFAST GENOM BYN

VITTSJÖ. Hela centrum genljöd av taktfast musik från Marknadsplatsen till kyrkan. Det var söndagsskolans dag med familjegudstjänst som var upphovet till musik genom tätorten.

Manifestationen för söndagsskolan närmar sig kyrkan.

Med Röke Blås i täten följde sen tåget av ungdomar samt några äldre som deltog i firandet. Orkestern fortsatte med allehanda instrument att spela i kyrkan.

Några av deltagarna i tåget med plakat

Sannolikt var det 51:a året som denna högtid hölls och snart kan Röke Blås fira sitt 20:e deltagande. Samlingen började vid Marknadsplatsen med banderoll i täten före musikerna från Röke med omnejd.


...ytterligare några av deltagarna i manifestationen.

Musiken var taktfast även för musikerna men sen var det lite osäkert med takten längre bak i ledet! Framme vid kyrkan fortsatte musikerna spelning på Flyvägen medan deltagarna i processionen fortsatte in i helgedomen.

Orkestern från Röke underhöll med flera musikstycken inne i kyrkan. Dessutom var det flera barnkörer som medverkade med sång och clownen Magnus betonade vikten att läsa både bilens och bibelns handledning. Kyrkan var prydd med många änglar i luftrummet, tillverkade av ungdomar. Familjepredikan hölls av Stefan Dahlström som också redogjorde för kommande händelser i församlingen under veckan.
Denna manifestation mattas inte av utan antalet deltagare i marsch och kyrka är tämligen konstant, år efter år.

Top