ELIN FRÅN EMMALJUNGA FICK MEDALJ I BRASILIEN

EMMALJUNGA. Elin Jacobsson, Emmaljunga kom på sjätte plats vid yrkes-VM i Brasilien för några veckor sen. Vägen dit gick via Sverigemästare inom floristyrket i Umeå. Då blev resan till VM i San Paulo, Brasilien utstakad. Utöver hedersmedalj fick hon resan betald västerut. Dessutom försågs hon med tävlingsdress och andra förmåner. Sen dess har det blivit många gratulanter från vänner och på hennes arbetsplats.

De trivs med varandra Elin, blommor och blad.

Tävlandet är inte slutfört genom VM tävlingen. Närmast i tur står senior SM i Stockholm om några månader. Det verkade oförklarligt att Elin skulle delta i seniortävling då åldern är 20+! Förhållandet är sådant att när Elin deltagit i VM får hon inte längre delta i juniorklass utan har flyttats upp i seniorklass! Till dess och mellan tävlingarna finns hon på sin arbetsplats i Kristianstad där hon ständigt möter kunder som gratulerar.

Elin Jacobsson gläds efter VM och samma glädje utstrålas inför kommande SM.

Jag trivs med mitt arbete och arbetsplats där jag får träffa trevliga kunder bland alla blomster, berättar Elin. Trevligheten är sannolikt smittsam!
Trots att Elin har sin arbetsplats i Kristianstad återkommer hon varje vecka till sin hemort. Inte enbart för att träffa familjen utan också delta i innebandy där fader Anders är tränare, även för sin dotter!

Härom kvällen var hon åter klädd i träningskläder för träning med bandyklubba i medborgarhusets idrottshall.
Hemma hos familjen på Mariero mellan Emmaljunga och Vittsjö ser hon till att blommor och andra växter får den ansning om omsorg som krävs. Det behöver inte enbart vara pelargonier och flitiga Lisa som intresserar. Även naturen har sina fyndplatser som kan vara till prydnad och glädje inom hemmets väggar.
Första läroplatsen var hos blomsterhandeln i Vittsjö där Elin fick sin första praktik. Sen blev det vidareutbildning inom kommande yrket då Elin kom i ålder för högstadiet. Den första anställningen som florist hade Elin Jacobsson i Ängelholm och sen blev det i centrala Kristianstad. Där är hon också bosatt tillsammans med sin flickvän.
Framtidens väg är redan klar. Det blir verksamhet inom floristyrket. Elin Jacobsson har satt både Emmaljunga och Vittsjö på floristkartan! God fortsättning och lycka till i SM i Stockholm!

Top