JÖRGEN BORGSTRÖM NY VD FÖR SNAPPHANEBYGDENS SPARBANK

BJÄRNUM. Den lokala banken är alltid nära kunderna. Detta är ett motto för nytillträdde VD Jörgen Borgström i Snapphanebygdens Sparbank i Bjärnum med filialer i Vittsjö och Visseltofta.

Jörgen Borgström har ljusa drömmar om framtiden i bygden.

Arbetsområdet är ganska vidsträckt men Jörgen Borgström är mån om kontakten med alla inom området. Under yrkeslivet har VD varit mån om servicen antingen det har gällt ekipering, inom sjöfart eller bankväsendet.

Från början är Jörgen Borgström ”släbo” med uppväxt i Tomelilla och provade sig fram inom flera yrken. Slutmålet blev bankrörelsen med början i Kristianstad. När möjligheten till nytt och fast jobb i Bjärnum kom nappade han på detta. Bostaden är i Kristianstad men lite närmare havsstranden söderut blomstrar det upp en handelsträdgård.

Bankens uppgift är bland annat att förvalta sparade penningar för framtida behov. Längre tillbaka i tiden var sparandet naturligt. Barn kom då med sina sparbössor för att slantarna skulle överföras till bankbok. Den tekniska utvecklingen har medfört att inlämnande av sparbössor har avtagit! Internet har tagit över.

Exteriör av Snapphanebygden i Bjärnum.

Vi finns till för att hjälpa människor att rätt förvalta sina slantar, säger Jörgen Borgström. Snapphanebygdens Sparbank är bygdens sparbank. Därför är det målsättningen att hela bygden skall ha fördel av sin egen bank. Årligen delas ut tämligen stort belopp till föreningar inom området som behöver kontanter till framtida satsningar. Bygdens sparbank värnar även för bygdens företagare genom olika sätt att sponsra verksamheten.

Jörgen Borgström tillsammans med en del av bankens personal.

Besöksfrekvensen i banklokalen minskar efter hand då internet tar över opersonliga kontakten. Våra kunder använder både telefon och internet för frågor och för att få tips för framtiden, säger Jörgen Borgström.

Personalen inom bygdens sparbank har utökats med satsning på ökad utåtriktad verksamhet. Kommer inte människor till banken, kommer banken till människorna!

Top