din dag idag?!

Är du ideell, lekman, volontär, frivillig, ideell medarbetare - vad än du vill kalla dig! Då är det absolut din dag just idag! Tack för all tid, kärlek och engagemang du lägger ned i din förening! Du är enormt viktig - och arbetet du gör likaså! Utan dig hade kanske inte din förening funnits! Tag verkligen åt dig av detta beröm!

Sven Lindström, en av flera sanna volontärer o idealister. Utan dessa personers insatser får många föreningar problem!

Är du den som enbart har tid att skjutsa ditt barn till xxx-träningen, uppmanas du sluta läsa här!

Ja, visst är det så! Det är genom våra hårt arbetande oavlönade idealister våra föreningar idag fungerar. Tyvärr är alltid dessa energiknippen till personer för få, därmed läggs ofta en alltför stor börda på deras axlar. Just Du borde bidra med något!

Som bakgrund till denna text finns ett vidare perspektiv. Det är att FN har avsatt ett antal Tema-dagar just för att uppmärksamma allmänna och specifika människorättsfrågor.

Bland annat fastslog FN, i sina stadgar vid bildningen 1945, att dess uppgift var att ”rädda kommande släktled undan krigets gissel, som två gånger under vår livstid har fört omätlig sorg till mänskligheten, och att tro på de grundläggande mänskliga rättigheterna, på människans värdighet och värde, på lika rättigheter för män och kvinnor och för nationer stora som små.”

Just den 5:e december varje år uppmärksammas Internationella dagen för frivilligas arbete för ekonomisk och social utveckling, även känd som ”Internationella dagen för volontärarbete”. Dagen är en av FN:s internationella temadagar och är instiftad för att uppmärksamma omvärlden på hur viktiga volontärer, i alla sammanhang är för personer i utsatta situationer.

Nerbrutet till vår lokala nivå faller denna text naturligtvis även tillbaka på alla er som outtröttligt lägger ner massor av tid på den verksamhet just din förening bedriver.

Utan din fantastiska inställning och energi skulle säkert din förening förlorat en viktig ”kugge” och troligen även en stor drivkraft i föreningens arbete och aktiviteter!

Vill du läsa mer om de Temadagar FN instiftat finns detta här.


Top