LRF I VITTSJÖ FICK INFORMATION FRÅN FISKEVÅRDSOMRÅDET

VITTSJÖ. Vittsjö LRF har haft sin årsstämma i Snärshult missionshus. Jerry Olsson omvaldes till ordförande för de 103 medlemmarna i avdelningen. Efter stämman var det tre lektionstimmar angående Vittsjö Nya fiskevårdsområde där information lämnades om områdets verksamhet där även internationell fisktävling av karp ingår.

Jerry Olsson tillsamman med Bertil Jönsson

Förhandlingsledare var Jerry Olsson som lämnade information om verksamheten föregående år då det ordnats bland annat fältvandring. Föreningen var också delaktig i trädgårdsträff och andra aktiviteter för medlemmarna. Ypperligt samarbete har inletts med miljökontoret angående hälsa och miljö på landsbygden.

Till ordförande inom LRF omvaldes Jerry Olsson. Ledamöter i styrelse för två år framåt valdes Sigvard Gustavsson, Ann Marke, Bengt Jönsson och Karin Wittesjö. Kvarvarande i styrelsen är Anders Jacobsson, Inge Johannesson, Jacob Gustavsson och Stefan Pettersson.
Årsmötet enades att tillskriva LRF Skåne och påtala riksledningens brister i fråga om bland annat medlemsavgifter och felaktiga rabatter. Hela riksorganisationen borde värna även om medlemmarna!

Ann Marke och Karin Wittesjö vid fikabordet.

Årets program börjar redan den 20 april med skogsdag i Kämblehöjalt. Sen följer fältvandring och trädgårdsträff. Planer finns även att ordna någon träff med bowlingkloten. Förslag framkom att på något sätt delta i GIK:s allsvenska matcher. Blomster överlämnades till Jerry Olsson för hans utmärkta sätt att leda avdelningen. Efter förhandlingarna var det fikapaus.

Tre medlemmar gör angrepp vid fikabordet.

Inbjudna föreläsare var representanterna för Vittsjö Nya fiskevårdsområde, Tomas Nilsson och Jan Johansson. Ingående information lämnades om föreningen verksamhet från hemmasnickrade ”kärleksburar” för kräftor till kalkdoseringar av olika modell och årgångar. Ingående information lämnades om föreningens åtgärder i och vid sjöarna. Genom föreningens omsorg har stränderna rensats från allsköns bråte. Landstigningsbryggor har byggts och informationsdag för skolans elever har ordnats. I detta moment ingick också livräddning med insats av brandvärnet. De infångade kräftorna kokades och inmundigades med läckerhet av de unga eleverna.

Tomas Nilsson och Jan Johansson som informerade ingående om fiskevårdsområdet.

Ett bildsvep med information lämnades om karpfisket i Vittsjön. Den största fisk som nappat på kroken hade en vikt på 15,1 kilo. Till sommaren planeras ytterligare tävling.
De båda föreläsarna tackades med var sin blomsterbukett.

Top