FOLKETS HUS VÄNTAR PÅ VÄRME OCH gäster

EMMALJUNGA. Emmaljunga Byggnadsförening med Folkets Hus som främsta objekt verkar gå mot ljusare tider. Detta framkom då föreningen hade sitt årsmöte under ledning av Gunilla Svensson.

Presidium vid årsmöte i Emmaljunga Folkets hus. F v Gunilla Svensson, Johanna Mårtensson samt Bengt Gengård.

Redan nu är lokaliteterna uthyrda fem gånger fram till början av sommarmånaderna. Bland den mest kostnadskrävande åtgärden som planeras är värmeanläggning med två borrhål. För närvarande är fastigheten helt uppvärmd med el och det drar dryga kostnader.

Under förra året har lokalerna varit uthyrda tolv gånger men uthyrningen under vintertid är mer minimal på grund av uppvärmningen. Lokalerna har fräschats upp på fler områden och röjning av tomten har verkställts. Flera sponsorer har bidragit till att hålla verksamheten flytande.

Styrelsen består av Gunilla Svensson, ordförande, Jonas Olsson, Bengt Rosengård, Johanna Mårtensson, Bo Svensson, Rikard Olsson, och Christina Krog Watson. Komplettering av ytterligare poster i styrelsen planeras.

Emmaljunga Folkets Hus aktiveras ännu mer!

Redan nu är flera arrangemang bokade i Folkes Hus. Den 20 mars hålls Vårmarknad och den 15 april kommer The Cadillac Band med bland annat Janne Lucas Persson med showframträdande. Dagar för loppis är planerade 29/5, 3/7, 23/8 och 2/10 med höjdpunkt på Julmarknad den 3 december. Dessutom kommer det traditionella Luciafirandet för 87:e året i följd.

Det stora problemet för föreningen är uppvärmningen av lokalerna. Planering pågår för bergvärme med två borrhål. Det är en kostsam åtgärd men bidrag har sökts hos Hässleholm kommun samt Boverket men något fast besked har inte erhållits. Andra kostnader för fortsatt drift renovering av tak samt en del förbättringar av lokalerna. Köksregionen behöver moderniseras med bland annat ny utrustning.

Emmaljunga Folkets Hus ägs av lokala föreningen Emmaljunga Byggnadsförening U.P. A och dess medlemmar. Som framgår av ovan redogörelse är det många aktiviteter på gång för att hålla verksamheten vid liv. Allt för att hålla landsbygden levande!

Top