RÄDDNINGSVÄRNET ÄR REDO DYGNET RUNT

VITTSJÖ. Under förra året kallades Räddningsvärnet till 18 uppdrag vid brand eller andra händelser. Detta framgick vid Räddningsvärnets årsmöte i brandstationen. Räddningsstyrkan skall bestå av tio personer men en viss utfyllnad med två personer är aktuell.

Tre medlemmar i räddningsvärnets klubb intar smörgåstårta.

Till ordförande omvaldes Martin Andersen och i styrelsen omvaldes även Mikael Jönsson. I övrigt blev det omval på aktuella poster.
Under förra året har värnet haft flera instruktiva övningar, både egna och i samarbete. Medverkan har skett vid flera arrangemang i orten där värnet varit på plats för behov. Öppet hus samlade en del intresserade som fick ingående instruktion om åtgärder då skada har inträffat. Insatser har utförts med förebyggande insatser i hemmet då det gäller brand- och olycksrisker. Efter beslut från Hässleholm räddning har värnet i Vittsjö blivit utan King cab. Ett fyrhjulsdrivet mindre fordon, lämpat för bland annat skogsbränder.

Verksamheten under innevarande år planeras i stort som föregående år. Värnet är redo dygnet runt för hjälp åt drabbade. Vidare utbildning kommer att fortsätta liksom information i hemmen om förebyggande åtgärder. Med dessa förutsättningar kan boende inom släckningsområdet känna trygghet att ha ett brandvärn som har lokalkännedom samt nära till olycksplats.
Under gemyt avslutades årsmötet med smörgåstårta och iskaka.

Top