EMMA ÄR NY KYRKLIG KAMRER

VITTSJÖ. Skifte på kamrerstolen i gamla prästgården är på gång. Efter nära tio år kommer Kerstin Jönsson att sluta sin anställning som kamrer för Vittsjö och Norra Åkarp pastorat. Platsen kommer att intas av Emma Jönsson, dotter till Kerstin Jönsson. Det kan sägas vara ett generationsskifte.

Emma Jönsson är numera kamrer inom kyrkliga verksamheten.

Pastoratens nya kamrer, Emma Jönsson kommer, liksom Kerstin att ha hand om pastoratens bokföring beträffande löner och andra ekonomiska transaktionen. Inkomster och utgifter för de båda pastoraten kommer att passera kamrerens skrivbord inom datoriseringens tidevarv. Allt kommer givetvis inte att passera tekniken utan det blir även direkt ”handarbete”.
Emma kommer närmast från anställning på IKEA i Älmhult där hon sysslat med projektarbete och annan planering. Tidigare vistades Emma i USA där hon studerade bland annat ekonomi och förkovrade studierna genom anställning. De första ekonomiska lärospånen inlärdes på gymnasiet i hemorten.

Tidigare och nuvarande kamrerer Emma Jönsson och Kerstin Jönsson.

Anställningen som kamrer (tidigare benämning var kyrkokassör) är på heltid och det kan behövas för att sköta två pastorats räkenskaper och övriga handlingar. Skulle det framöver uppstå några frågetecken kan alltid mamma Kerstin bestå med råd och hjälp.

Top