Årets kyrkokonsert i Verums kyrka

VERUM. En världsstjärna gjorde på söndagskvällen ett nedslag i Verums kyrka, som var fylld till bredden. Vi som var där fick uppleva en fartfylld och musikalisk resa utan dess like!


Gospel Stompers med sina fantastiska musiker fick tyst på oss alla.

Anders Paulsson, ordförande i Verums Församlingsråd, hälsade sedan alla välkomna att gå ombord på denna ”trestegsraket” , som kvällen skulle innebära.

Steg 1. Vittsjö Kyrkokör under ledning av Mats Lunnergård inledde med sången ”Jag vill lovsjunga dig” och en hyllning till våren genom ”Vinter till vår”.


Steg 2. Den nye bankchefen för Snapphanebygdens Sparbank Jörgen Borgström, menade att banken följer gamla traditioner från 1800-talet genom att sponsra kvällens konsert och värna om Sparbankens intresse för sin bygd och kultur. Devisen ”Bättre vara liten och snäll” än ”Stor och tuff” gäller än idag! –”Vi är till för kunderna”, säger han och det går fortfarande att hantera kontanter i denna bank!

Steg 3. Under tiden som Gospel Stompers spelade kom Gunhild Carling. Som en liten vit fjäril virvlade hon in, sällade sig till bandet och trestegsraketens stubin tändes direkt!

En muskalisk energi och glädje som nästan tog andan av oss följde i en rasande fart. ”Just a closer walk with thee” avlöstes av ”Down by the river side” med uppbackning av Gospel Stompers fick hon hela kyrkan att klappa takten och sjunga med.
Gunhild tycktes kunna allt, spela på trumpet, inte bara en utan två, spela trombon, spela flöjt och inte minst spela spela Amazing Grace på säckpipa under stående ovationer.

Dess emellan fick det plats med lite anekdoter från bl. a hennes Amerikaresa och hennes 90 sekunders debut i Amerikansk TV.

Den fantastiska kyrkokören kom in igen och varvade ner oss med en stillsam låt och vår präst Stefan Dahlström gjorde en fin betraktelse över tron och musiken.
Man brukar säga att en kväll kan ha guldkant, men här rörde det sig snarast om diamanter istället.

Inte nog med detta! Gunhild Carling och Gospel Stompers fortsatte spela utanför kyrkan till allas glädje.
Många tog tillfället i akt att ta närbilder, få autograf och köpa CD-skivor.

Top