BRÖLLOPSRESA VID SOPPLUNCH

VITTSJÖ. En resa men också en livets resa. Så sammanfattade prästen i Vittsjö, Stefan Dahlström sin berättelse om bröllopsresa till sydliga länder. Prästen hatar flygresor och båtturer men följde med som den ”ofrivillige resenären”. Före resans avfärd var det sopplunch med fisksoppa i församlingshemmet.

Stefan Dahlström stod på fast mark i församlingshemmet.

Trots rädsla för olika färdmedel följde den ofrivillige med på fruns planer. Bilder med humorinslag kom från den snabbtalande Stefan som utöver sina utsikter också räknade intag av kalorier i tusental vid måltiderna. En konsert med inslag från Las Vegas var tilltalande utan några ekonomiska förluster. Efter vissa påtryckningar blev paret serverade alkoholfritt men då kostade det pengar.

Efter måltid med kaloriintag blev det besök på löparbanan där prästen tog sig fram i stillsam promenadtakt.

Tre av besökarna vid sopplunchen i församlingshemmet.

Färden skedde vidare till Bahamas och Saint Martin. Söndagen inföll på tio dagars resan och då passade det bra med en söndagsgudstjänst i en av kyrkorna. Det blev även en världslig bild av ”världens vackraste strand” som råkade befinna sig just där vid paret Dahlströms vistelse.
Ingemo Norrman, ledare för kökspersonalen tackade för intresset samt sina medarbetare med tillredning av servering av dagarna lunchrätter. Vårblommor delades ut till samtliga medarbetare. Nästa sopplunch blir vid höstens intåg.

Kökspersonalen. F v Inga Maj Ottosson, Ingemo Norrman, Ingrid Ottosson och Kurt Svensson.

Top